A 2021 decemberében bemutatott Pókember: Nincs hazaút gigászi sikert aratott a kasszáknál a 2 milliárd dollárhoz közeli globális bevételével, a film pedig több szempontból is szép megkoronázása volt az MCU-s Hálószövő felnövés-történetének. A Hazatéréssel kezdődött, majd az Idegenbennel folytatódott trilógia zárórészében a tetőpontjára ért a Tom Holland-féle Falmászó tinédzser-korszaka, amely során igazi szuperhőssé vált, és megtanulta, mit is jelent az az örökérvényű igazság, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár. A Nincs hazaút a várakozásokat felülmúlva pumpált friss vért a pandémia által megtépázott mozikba, valósággal leuralta a vetítőtermeket, jórészt a hatalmas hype, és persze a Sony régi Pókember-filmjeiből ismerős karakterek, főleg Tobey Maguire és Andrew Garfield Pókemberének feltűnése miatt.

f70f4511163991560f2c71b3840.jpg

Az alkotás utolsó képkocáin már egy felnőtt, érett, klasszikus és ismerős Falmászó lengedezett New York felhőkarcolói között, illetve egy stáblista utáni jelenet előre is vetítette a következő részt, amelyről hosszú ideig nem esett egy árva szó sem. Aztán néhány hónapja elkezdtek szállingózni az információk, hogy Tom Holland kész visszatérni a szerepben, valamint Amy Pascal producer is ígéretet tett rá, hogy minimum egy Pókember-filmet még mindenképpen tető alá szeretnének hozni, és most Kevin Feige közölt bíztató híreket a projekttel kapcsolatban. Elmondása szerint a forgatókönyv már nagyban készül, és a Marvel Studios elnöke hamarosan meg is kapja az első változatot. „Amy és én dolgozunk rajta. Már megvannak az íróink, akik viszonylag hamar le is fognak szállítani egy forgatókönyv vázlatot” – mondta Feige.

A producer az MCU X-Menjéről is ejtett egy-két szót: „Rengeteg X-Men karakter tűnik fel a Deadpool & Rozsomákban. Rengeteg nagyszerű X-Men figura szerepel a Fox összes X-Men-filmváltozatában. És persze nagyon sok X-Men karakter létezik, aki még nem jutott el a nagyvásznakra. Szóval szerintem, ahogy mindig is megpróbáltunk eljárni, mint a Sonyval a Pókember kapcsán kötött megállapodást követően, talán láthattok majd sok olyan karaktert, akivel már találkoztatok a filmekben, meg olyat is, akivel még soha” – tette meg ígéretét a stúdióvezető, aki az X-Men ’97 kirobbanó sikere után kifejezetten lelkes a mutánsokkal kapcsolatban.