A Star Wars Outlaws tegnap jelent meg, aki pedig gyors és ügyes, a mai napon már be is fejezheti a sztorit. Utána marad még jó pár órányi felfedeznivaló, de mit tartogat számunkra a jövő Star Wars videójáték-fronton? Köszönöm a kérdést, már vártam!

A stratégiai Star Wars-játék

Eredetileg a Respawn készítette volna a The Mandalorian játékot, de annak a fejlesztését lelőtték. Náluk van még viszont egy egyelőre cím nélküli stratégiai Star Wars móka, pontosabban a Respawn fogja felügyelni a fejlesztést, amit a Bit Reactor végez. A Bit Reactor az egész stratégiai műfajt megújítaná, de mi már egy Empire at War-szintű végeredménynek is örülnénk, modern köntösbe bújtatva. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert.

Star Wars: Eclipse

Legutóbb elég vacak híreket kaptunk a Quantic Dream műhelyében készülő Star Wars: Eclipse háza tájáról, ugyanis távozott a projekt vezető írója, Adam Williams. Reméljük sikerül megfelelő szakembert találni a helyére, mert egy Quantic Dream-féle Star Wars túl jól hangzik ahhoz, hogy ne készüljön el. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert.

Amy Hennig Star Wars-játéka

Erről sem tudni túl sokat, mindössze annyit, hogy az Amy Hennig (Uncharted) vezette Skydance New Media nevű stúdió dolgozik rajta, és szerződtették a jó pár éve elkaszált Star Wars 1313 rendezőjét, Dominic Robilliard-ot is. Ha minden igaz, a játékban a sztorié és az akció-kalandé lesz a főszerep, egyesek szerint pedig a szintén elkaszált Project Ratagból emelnek majd át elemeket, amit az EA Visceral készített volna. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert, de kíváncsian várjuk!

Star Wars Jedi 3

Bizony, készül az utóbbi évek legjobb címének folytatása, amiben Cameron Monaghan visszatér, mint főszereplő. Cal Kestis harmadik, és egyben valószínűleg utolsó felvonása leghamarabb 2026-ban kerülhet a játékosok elé, kíváncsian várjuk mit alkotnak az első két részt rendező Stig Asmussen nélkül.

+1: Knights of the Old Republic remake

Ez egy kicsit kakukttojás, mivel hivatalosan már nem is készül, pontosabban határozatlan időre befagyasztották a munkálatokat. Mi azért nem temetjük a KOTOR remake-et, ami az Aspyr műhelyében ölthet végleges formát, egyszer talán a jövőben. Igen, ők azok, akik olyan gyöngyszemeket tudnak lerakni az asztalra, mint a Tomb Raider I-III Remaster, vagy a Star Wars: Bounty Hunter, meg olyan hulladékokat is, mint a Star Wars: Battlefront Classic Collection, szóval elég kétesélyes a dolog.

Ti melyiket várjátok a legjobban?