Ugyan a Star Wars Outlaws hivatalosan augusztus 30-án jelenik meg, de előrendelők már tegnap óta nyúzhatják, a sajtó képviselői pedig múlt héten kaptak kódot hozzá, hogy időre elkészülhessenek a tesztekkel. A Guru színeiben én merülhettem el a fénykard és Erő nélküli Star Wars világban, hogy kiderítsem, van-e létjogosultsága egy ilyen játéknak, és ugyan közel sem tökéletes a végeredmény, de kifejezetten élvezhető. A részletes tesztet itt olvashatjátok, spoiler: 85%-ot adtam rá. No de lássuk, hogyan értékeltek a hazai kollégák!

Esport1, PC, tbr:

"Szép, ötletes, jó a játékmenet, a történet, a megvalósítás, szinte minden klappol. Igen, nem egy klasszikus nyílt világú Ubisoft játék, de szerintem ennek sokan ugyanúgy fognak örülni majd, mint én is tettem. Igen, lehetne egy kicsit barátságosabb a gépigénye, teljesítménye, de ez sem vészes. És bár nem találta fel a spanyolviaszt a fejlesztőgárda, amit ebből a koncepcióból ki lehetett hozni, azt sikerült úgy, hogy megérje az árát a program."

GS - Xbox Series X, Csirke:

"Egy temérdek tartalommal és felfedeznivalóval telepakolt, tipikus Ubisoft cím, épp olyan hibákkal és hiányosságokkal, amiket megszoktunk a kiadó játékaitól. Ettől még nagyon jól lehet vele szórakozni, Star Wars-rajongóknak egyenesen ajánlott, hogy tegyenek vele egy próbát, és könnyen lehet, hogy kifejezetten imádni fogják, egyáltalán nem nehéz elveszni benne és azon kapni magunkat, hogy már több tíz órája küldetést darálunk küldetés után."

IGN Hungary - PC, Nagy Péter:

"Egészen biztos, hogy lesznek olyan Star Wars-rajongók, akiket magával fog ragadni az Outlaws hangulata, mert ennyire nyitott játék még nem készült a franchise-hoz, és ez különösen jól áll a messzi-messze galaxisnak, ami még talán sosem érződött ilyen változatosnak, egységesnek és nagynak. Meglepő módon még a Ubisoft tipikus lopakodós-harcolós játékmenete is passzol a Star Warshoz, mert ezzel a szerkezettel a filmek legemlékezetesebb akciójeleneteit idézik meg. Ám ha figyelmem kívül hagyjuk a körítést, az Outlaws egy tipikus open world időrablás, ami felett mostanra már tényleg eljárt az idő. Korrekt játék, de semmi kiemelkedő nincs benne az IP-n felül, ezért csakis azoknak érdemes foglalkozni vele, akik imádják a Star Warst és/vagy még mindig elvannak az Assassin’s Creed és a Far Cry agyonhasznált formulájával."

Gamekapocs - 8.0 - Xbox Series X, szlav:

"A Star Wars Outlaws egyáltalán nem tökéletes, de mindent egybevetve mégis egy nagyszerű open world játék, a témáját és megvalósítását tekintve pedig abszolút hiánypótló."

Gamepod - Xbox Series, Grath:

"Az első nyílt világú Star Wars-játék, harsogja a marketing, és bár ez tényszerűleg igaz is, ennél szerintem sokkal fontosabbak az Outlaws városai, ahol a KoTOR-és Mass Effect-párhuzamok szinte kézzel fogható szilárdságúak. Én speciel még jobban örültem volna, ha megteszik az utolsó lépést is, és az Outlaws partialapú játékként jelenik meg, de a remekül tálalt és változatos küldetések, az élvezetes űrharc és az öt bolygó millió titka így is jó 30-40 órára leköti majd a témára érzékenyeket."

PlayDome - PS5, Onimushaman:

"Bár a program elején kapott hatalmas szabadság és a későn kapott képességek a kedvemet szegték, az első harmad után már nagyon éltem az egészet. Nem a Star Wars Outlaws a legtökéletesebb Csillagok háborúja játék, de ha hagyunk neki időt, ki tud bontakozni."

Gamer365 - PC, fcsaba:

"A kérdésre most is felelni kell: lelketlen adaptáció-e az Outlaws, mely arra használja a Star Wars licenszet, hogy az Assassin's Creed formulát egy másik rajongótábor torkán is lenyomja? A magam részéről nem gondolom így. Bár a játékmechanikák egyike sem fényesre csiszolt kyberkristály (a galaxis zsiványai sem fognak rá szemet vetni), de a világépítésbe fektetett energiát, illetve a téma iránti odaadó rajongást lehetetlen nem észrevenni."

24.hu - PS5, Birkás Péter:

"Kimondhatom tehát, hogy a Star Wars: Outlaws egy élmény. Nem találja fel a spanyolviaszt, nagyon kevés olyat nyújt, amit ne láttunk volna máshol, de az alkotók a bevált elemeket nagyszerűen házasították a mindenki által ismert franchise egy kevésbé elkoptatott szeletével, így ha valaki egy hangulatában ismerős, de mégis új területekre kalauzoló kalandra vágyik, az jó eséllyel nem fog csalódni ebben a játékban."