Bő egy évvel ezelőtt, 2023. június 11-én mutatkozott be a Star Wars Outlaws a nagyközönség előtt, idén áprilisban kiderült, hogy mikor érkezik pontosan, júliusban pedig aranylemezre került. Eddig sikertörténet, igaz? Nem teljesen, ugyanis sokan felháborodtak amiatt, hogy Jabbát fizetős DLC-be zárták, amiről kiderült, hogy nem így van, Jabba alapból is benne lesz a játékban, csupán lesz egy extra meló is, ami a DLC részét képezi. Aztán egy 10 perces játékmenet videó verte ki a biztosítékot sokaknál, július végén pedig kiszivárgott a játék első 13 perce, ami szintén kapott hideget és meleget egyaránt

A megjelenéshez közeledve aztán egyre aggasztóbb hírek érkeztek: a Ubisoft állítólag botokkal népszerűsítette a játékot, és ha minden igaz, ingyenes Disneyland-belépővel próbált hatni az újságírókra és tartalomgyártókra a pozitív kritikák  reményében. Nem rég pedig megjöttek az első teljesítmény-tesztek és beszámolók, ezek alapján 20GB VRAM-ot is fogyaszthat a játék, konzolokon a 60FPS-hez 720p-re csökkenhet a felbontása, azok a PS5-ös játékosok pedig, akik egy drágább előrendelői csomagot megvásárolva előbb elkezdték a játékot, egy balul elsült frissítés miatt dobhatták kukába az addigi haladásukat.

No de végre megjelent a Star Wars Outlaws, úgyhogy mindenki első kézből tapasztalhatja meg Kay Vess, és hűséges társa, Nix fénykard és Erő-mentes kalandjait! Addig is, amíg letöltődik a játék, az alábbiakat érdemes tudni róla:

Ezeken felül pedig olvassátok el részletes tesztünket, ahol kitérünk arra is, van-e értelme a hírnév-rendszernek, vagy pl. az űrhajós részeknek. Jó játékot, és kellemes szórakozást kívánunk!