Megjelenés előtt sokan fikázták a Star Wars Outlaws-t amiatt, hogy a Ubisoft adja ki, én viszont úgy voltam vele, hogy a puding próbája az evés, addig nem török pálcát felette, amíg ki nem próbálom. Így is lett, én tesztelhettem a játékot, és továbbra is állítom, hogy hibái ellenére is szerethető alkotás lett. Azzal viszont már én sem tudok mit kezdeni, amit a Ubisoft művel az elmúlt napokban:

  • hivatalosan aug. 30-án jelenik meg a játék
  • de a drágább kiadások előrendelői már aug. 27-től játszhatják
  • 27-én este kijött egy PS5-ös frissítés, ami kvázi ellehetetlenítette a továbbjutást
  • amire a Ubisoft úgy reagált, hogy hallottak a hibáról, a tuti az, ha új játékot indítanak az érintettek

Ugyan a Ubi reakciójától kissé tikkeltem, de úgy voltam vele, hogy hát ez van, hivatalosan még meg sem jelent a cucc, ez akkor lett volna igazi probléma, ha 30-a után történik. Igen ám, de a Ubi nem érte be ennyivel, és úgy gondolta, kárpótolja az érintett játékosokat. Méghozzá nem is akármivel!

Kárpótlásként ugyanis azt gondolták ki, hogy az érintett játékosoknak egy játékbeli bizsut adnak: ilyeneket lehet a siklónkra és a hajónkra aggatni, semmi hasznuk, mindössze kozmetikai értékkel bírnak. Illetve 100 Ubisoft Connect egység is a játékosok markát üti, amit akár 20%-os Ubisoft Store kedvezményre is költhetnek (ez a kedvezmény viszont nem használható fel előrendelésekre, 3 hónapnál újabb játékokra, játékbeli vásárlásokra, Rocksmith+ és Ubisoft+ előfizetésekre).

Tehát még egyszer: rosszabb esetben 15 órányi kukába ment előrehaladásért cserébe mindenki kap egy kozmetikai bizbaszt, és 100 Ubisoft Store-os játékpénzt, amit semmire sem tud elkölteni, max 20% kedvezmény kiváltására. Köszönjük Ubisoft, csak így tovább! Ennél még az is jobb lett volna, ha nem adnak semmit, és inkább hagyják a feledés homályába veszni ezt az egész megjelenés előtti baklövést.