Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Brazíliából ritkán kapunk játékokat, sőt nem is tudnék hirtelen mondani egyet sem, ami ott készült volna -- ez azonban változni fog, nem is olyan sokára. A Versus Evil kiadó a héten jelentette be, hogy partneri kapcsolatot kötött Brazília egyik legfelkapottabb független stúdiójával, a Swordtalesszel, hogy 2015 elején elhozhassák PC-re, Macintoshra és PS4-re a csapat új játékát, a Torent.

A Toren központi szereplője egy fiatal lány, Moonchild, akivel az önfelfedezés rögös útját fogjuk bejárni, mesés tájak megismerésével és logikai feladványok teljesítésével. A Swordtales ígérete szerint a Toren, mely egyébként az eddigi legnagyobb projektjük, egy lebilincselő és magával ragadó történetet fog elmesélni, egy olyat, amilyet nem sokszor láthatunk.

Ha tetszett a Broforce és odavagy az Feláldozhatók filmsorozatért, akkor pontosan neked szól az The Expendabros, ami nem más, mint az alapot jelentő játék átcicomázása, hogy a Feláldozható 3 néhány fontosabb szereplőjével lőjünk szét mindent -- a legjobb az egészben, hogy egy árva fillért sem kell ezért fizetnünk. Mire vársz még?

A Nicalis csapata ezen a héten jelentette be az új, PC-re még idén, elvileg hamarosan megjelenő játékát, a Castle in the Darknesst. Ez egy oldalnézetes platformer, ami a zsáner aranykorát hivatott megidézni, egy nagy, nyitott és szabadon felfedezhető világgal és egy olyan nehézségi görbével, ami folyamatosan egyre meredekebb, ezáltal folyamatosan próbára téve a kalandorokat. Mindezt pixelgrafikával öntötték nyakon, hogy teljes legyen a nosztalgiafaktor. Ja igen, van történet is, de az csak annyi, hogy te vagy a király utolsó testőre, s rajtad áll, hogy megmentsd a birodalmat a gonosz varázslótól és hadseregétől -- szóval te vagy a hős.

Az Activision büszkén jelentette be, hogy a Diablo 3 eddig 20 millió példányban kelt el világszerte, ez az adat azonban egy kissé csalóka, ugyanis az Acti beleszámolta a Reaper of Souls eladásait is. Mindenesetre innen is gratulálunk a Blizzardnak!

Még egy kevés üzleti hír (ez egy ilyen hét), ezúttal a Take-Two háza tájáról. A kiadó jelentette, hogy a GTA 5-ból 34 millió példányt szállítottak ki a boltokba. Ez nem egyenlő a ténylegesen eladott példányok számával, de tekintve, hogy ez egymillióval több márciushoz képest, jól mutatja, hogy még mindig nagy a kereslet.

A német Amazon a GTA 5 termékadatlapján közzétett egy dátumot, mely szerint játék PC, PS4, és Xbox One verziója idén november 14-én jelenik meg. Ez megegyezik egy másik kereskedő által korábban megjelölt dátummal, de az Amazon néhány pillanat alatt eltávolította a kiírást, és jelenleg csak annyi olvasható a termékadatlapon, hogy „postázzuk a terméket, amint az elérhető lesz.” November 14. egyébként péntekre esik, amely a GTA-játékok hagyományos megjelenési napja.

gta-5-datum-amazon.jpg

A Crytek ugyan még nem jelentett teljes csődöt, de a Vigil Games, melynek a Darksiders-sorozatot köszönhetjük, már több mint másfél éve halott. A volt austini stúdió vezetője, David Adams, aki egyben a Crytek USA elnök-vezérigazgatója volt, most egy új stúdiót alapított, melynek neve Gunfire Games. A Polygonhoz eljutott hírek szerint „a Gunfire Games elszipkázta a Crytek USA összes vezető emberét”, egyúttal rengeteg pozíciót is meghirdetett, hogy összeállítson egy igazán jó csapatot. A Crytek USA nem olyan rég jelentette be első játékát, a Hunt: Horrors of the Guilded Age című játékát, melynek fejlesztését a hírek szerint Crytek Frankfurt venné át, míg a Gunfire Games trilógiává bővítené a Darksiderst. Ennek lehetőségéről már tárgyal a jogtulajdonos Nordic Gamesszel.

Bár a Ryse: Son of Rome az Xbox One egyik kezdőcíme volt, a fejlesztő Crytek nem igazán elégedett az eladásokkal. Azt is kijelentette a stúdió, hogy egy második rész nem elképzelhetetlen, de ki kell várni a megfelelő időt. És hogy ez mikor jön el? Amikor már elég konzolra telepítették a játékot! A Ryse a Crytek saját IP-je, ezért azt tesznek vele, amit akarnak, éppen emiatt elképzelhető egy PS4 verzió is (valamikor) – jelentette ki Cevat Yerli.

A Sid Meier’s Civilization Beyond Earth az Alpha Centauri legjobb hagyományait folytatja, és most megjelent egy három videóból álló bemutató (az első alant látható, a többi a videogalériában), melyben az idegenek viselkedését lehet megnézni. Ezekből sokkal többféle van, mint az 1999-es klasszikusban, és játékstílustól függően ki lehet irtani őket, de akár barátság is köthető velük. 

A Unity Awards díját azok a játékok kaphatják meg a minden évben megtartott díjátadón, amelyek ezt a grafikusmotort használják. Az idei jelöltek van többek között a Hitman: GO, a Gone Hom, és a Heartstone: Heroes of Warcraft is. A díjátadóra augusztus 21-én, Seattle-ben fog sor kerülni.

A Disney Infinity következő két karaktere az alábbi videó szerint az arab mesevilág két legendás alakja, Aladdin és Jázmin hercegnő lesz.

A Nosgoth című játék, mely jelenleg a zárt béta fázisban van, ingyenesen kipróbálható ezen a hétvégén, melyet egészen augusztus 11-ig lehet megtenni, reggel kilenc óráig. Az ingyenes próba alatt dupla tapasztalati pontot és egy különleges kitűzőt kapnak azok, akik Steam fiókukkal kipróbálják a Square Enix Legacy of Kain spin-off játékát. A nyílt béta valamikor télen indul, és egészen márciusig fog tartani.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2