Konzol

Az Undead Labs a múlt héten ígérte azt, hogy bejelentik a legújabb játékukat, amiről elöljáróban csak annyit árultak el, hogy nem egy újabb zombis eresztés lesz. Nos, most már tudjuk, hogy a szóban forgó program a Moonrise nevet kapta, az RPG kategóriába sorolható be, de egy klasszikus értelemben vett szerepjátékkal van dolgunk.

A Moonrise játékmenetének alapját az állatok jelentik, ebben az univerzumban ugyanis egy rejtélyes esemény után az egykor békés jószágok megvadultak, s most rajunk, a játékosokon áll, hogy ezeket a bestiákat begyűjtsük és fejlesszük, majd pedig egymásnak eresszük őket más játékosok állataival. Igen, gyakorlatilag a Pokémont találta ki az Undead Labs, azzal a különbséggel, hogy itt a harc nem körökre osztott, hanem valós idejű. A premier 2015 elején lesz, kizárólag iOS-re és Androidra.

moonrise.jpg

Befellegzett a Sony nem túl népszerű PlayStation Mobile programjának, melyet a cég még 2012-ben indított azzal a célzattal, hogy a fejlesztők számára megkönnyítse a játékok PS Vitára és Android alapú, a Sony által hitelesített okoskészülékekre történő egyidejű kiadását. A Sony közlése szerint a jelenleg elérhető játékok és szolgáltatások megmaradnak az Android 4.4.2 vagy korábbi verziót futtató okostelefonokon és táblagépeken, de a rendszer további frissítései esetén már nem tud biztos kompatibilitást biztosítani a cég, az Android L rendszeren pedig már nem is lesz bolt, illetve további frissítések. Nyilván a Sony nem hitelesít több készüléket.

Megjelent a Crazy Taxy: City Rush androidos verziója. A játékról, mely már megjelent iOS alapú készülékekre, Kanno Kendzsi így nyilatkozott: „Az eredeti Crazy Taxi nagyot durrant, és fontos volt, hogy a City Rushsal ugyanazt a szórakozást és izgalmat adjuk át, ami az eredeti játékban is megjelent. A City Rush a pillanatról pillanatra történő élvezetet garantálja, teljesen mindegy, hogy éppen a legjobb fordulót akarod megtenni, vagy éppen keresztülvágni a forgalmon, hogy a legjobb viteldíjat és ezáltal a legjobb pontszámot megszerezd. Nagyon büszke vagyok, hogy a Crazy Taxy: City Rusht mobileszközökre megjelentettük.”

A 2K Games NBA játékai mindig is minőségibbek voltak, mint az EA Sports NBA Live programjai. Az NBA 2K15 című játék -- mely hamarosan megjelenik PC-re, régi és új generációs konzolokra -- megkapta a debütáló videóját, mely Kevin Durantot és a játék PS4 verzióját mutatja be. Rövid, de legalább velős, nézzétek meg!

Peter Molyneux új istenjátéka, a Godus megjelent iOS eszközökre. A program 91,5 megát foglal el, ingyenes letöltés, de alkalmazáson belüli vásárlások biztosítják Molyneux számára, hogy ne menjen tönkre. A csomagok ára, melyek kristályokat tartalmaznak, öttől ötven dollárig terjednek -- kérdéses azonban, hogy ki az, aki kiad ennyit egy mobiljátékban.

A Playground Games és a Microsoft bejelentette, hogy milyen új autók fognak szerepet kapni a Forza Horizon 2 című játékban. A program szeptember 30-án jelenik meg, és a következő gépeket már biztosan vezetni lehet majd: 1992 Lancia Delta HF Integrale EVO, 1990 Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II, 2011 Bugatti Veyron Super Sport, 2012 Hennessey Venom GT, 2013 Ariel Atom 500 V8, 2011 BMW 1 Series M Coupe, 2013 Mazda MX-5. Ez csak pár izgalmasabb járgány a közelmúlt autócsodáiból, de a premierig a Microsoftnak épp elég ideje lesz arra, hogy leleplezze a játékban megjelenő összes (200) járművet.

A Konami negyedéves pénzügyi konferenciáján kiderült, hogy PS4-re sokkal többen vették meg a Metal Gear Solid V: Ground Zeroest, mint Xbox One-ra, pontosan három az egyhez arányban győzött a Sony gépe. Ez az eredmény persze egyáltalán nem meglepő, ugyanis a PS4 jóval több háztartásban van jelen, mint az Xbox One, a MGS-széria egyes részeit pedig hagyományosan a Sony tábor gépén játsszák az emberek, így nem is csoda, hogy most is ők vették többen.

Az Activision közlése szerint a Destiny már nem fog jelentős változásokon átesni a megjelenés előtt, csak kisebb javítások és igazítások várhatóak, a béta után ugyanis világos lett, hogy azok az alapok, amit a Bungie lefektetett, nagyon stabilak, ebbe beleértve a teherbírást is, amit 4,6 millió játékos tett próbára, s nem sikerült megroppantani. A képre kattintva több részletet is megtudhattok a Destiny bétateszteléséről.

destiny-beta-infographic-kicsi.jpg

Ha olcsó mobiljátékokra fáj a fogad, akkor pillants a Humble Mobile Bundle 6 pakkra, aminek keretében az Eliss Infinity, a Duet Premium, a Combo Crew Special Edition, a Threes!, a Mines of Mars és a Joe Dever's Lone Wolf vihető el, illetve később még pár játék csatlakozik az ajánlathoz.

A rendőrség átvizsgálta a Square Enix tokiói irodáját. Az eset előtörténete, hogy az SNK beperelte a céget, azzal a váddal, hogy jogtalanul használták fel a King of Fighters és a Samurai Showdown játékaik egyes karaktereit a High Score Girl című mangában. A jogsértés úgy derült ki, hogy egy harmadik fél felvette a kapcsolatot az SNK-val, mert filmet szerettek volna készíteni a mangából -- az SNK ekkor üzent a Square Enixnek, de nem kaptak kielégítő magyarázatot, s pert indítottak.

Jön a Hasbro Game Channel a Ubisoft és a Hasbro üzlete nyomán. A program idén ősszel fog megjelenni Xbox One, Xbox 360, PS4 és PS3 konzolokra, s 3D grafikával, valamint online multiplayer lehetőségekkel kiegészítve hozza el a képernyőinkre a Hasbro népszerű társasjátékait, a Monopolyt, a Risket és a Trivial Pursuitot.

A Curve Digital közölte: az ünnepi szezonban fog megjelenni Wii U-ra a Lone Survivor, a Stealth Inc. 2 és a The Swapper.

A hét kérdése: vettél már korai hozzáférésű játékot? Mit?

1 2