Az Amerikai Kongresszusi Könyvtár egy dolgozója érdekes lemezt talált a mozgóképszekció porosodó dobozai és irattartói között: a sima fehér DVD a soha meg nem jelent Duke Nukem: Critical Mass című PSP-s TPS alfaverzióját tartalmazta!

A Duke Nukem-sorozat annak idején számtalan konzolos mellékággal jelentkezett, a Critical Mass pedig meg is jelent DS-re, igaz, a PSP-s kiadás teljesen más jellegű shooter lett volna. A programot az Apogee 2009-ben jelentette be, 2010-ben pedig egy rövid gameplay-videó is kiszivárgott róla -- ezt láthatjátok alant. Mivel azonban a fejlesztőstúdió máig tisztázatlan okok miatt törölte a projektet, mindenki azt hitte, hogy a játék örökre feledésben marad.

Nos, bár a DVD-n egy korai alfaváltozat, illetve annak forráskódja található, sajnos a lemezt nem lehet nyilvánosságra hozni. A könyvtáros szerint a korong sorsra az, hogy archiválják, a rajta található kódot pedig egyelőre csak kutatók számára mutatják meg. Idővel azonban lehetséges, hogy nyilvánosságra kerül a játék, noha a Eurogamer kérdésére az Apogee megerősítette, hogy a PSP-s Duke Nukem: Critical Mass még mindig az ő szellemi tulajdonuk.