Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól  az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

A Divinity: Original Sin is beszáll a korai hozzáférésű játékok óriáskerekébe. A játékért Kickstarteren pénzt ajánló támogatók nemsokára megkapják a program alfaváltozatát, ami egyelőre csak egyjátékos módot tartalmaz majd, de később lesz benne multiplayer is. Alant videó.

Azonnal elérhetővé vált a DotA 2. A játékot eddig is ingyen tölthettük le Steamről, de nem volt garantált, hogy a „megrendelést” azonnal teljesíti a rendszer. Ki kellett várnunk a sorunkat, ami akár napokba is telhetett (bár ez azért nem volt gyakori). Nos, a várakozásnak vége, a DotA 2 most már mindenkinek csak egy kattintásra van. Egyébként érdemes sietni, mert most még elérhető a karácsonyt ünneplő, exkluzív játékmód, a Wraith Night, melyről a DotA 2 rovatban is megemlékeztünk.

Késik a Star Citizen űrharc modulja. Ahogy arról mi is hírt adtunk, a játékra összegyűlt pénzmennyiség újabb fejlesztők toborzását tette szükségessé, Chris Roberts pedig bejelentette, hogy a dogfight mód (azaz az űrvadászok egymással vívott küzdelme) nem lesz kész időben. Elméletileg már decemberben be kellett volna fejezni a modult, de Chrisék jobbnak látták még fejleszteni, így csak valamikor jövő nyáron láthatjuk akcióban az űrcsatákat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Nyílt bétába lépett a facebookos Evil Genius Online. Igen, az az Evil Genius! Ide kattintva már lehet is játszani vele.

Bezárt a Warhammer Online. Az ambiciózus online szerepjáték még ingyenes formában sem bírta tartani a lépést az újabbnál újabb konkurensekkel. Béke poraira, emlékét örökké megőrizzük!

A DC Universe Online igyekszik visszacsábítani a Legendary tagokat, vagyis azokat a játékosokat, akik legalább egyszer fizettek az egyébként ingyenes MMORPG prémium tartalmaiért. Most minden egykori Legendary tag újra hozzáférhet a korlátozott extrákhoz, január 15-ig bezárólag. Jó kis karácsonyi ajándék, kösz, DC Universe Online!

Warhammer Online

Mijazoe Takesi, a Dark Souls 2 producere közölte, hogy nem terveznek semmilyen extra tartalmat kiadni a játékhoz. Elmondása szerint olyan játékot terveznek, amely önmagában is teljes, kifogástalan élményt ad. „Nem tetszik az a megoldás, hogy vedd meg a csomagot, és teljes élményt kapsz; annyi szórakozáshoz jutsz, mint mindenki más. Néhány dollár elköltése nem növeli az élményt.” A Dark Souls 2 2014 márciusában jelenik meg, PC, PS3, és Xbox 360 platformokon.

Konzol

Megjelent a PS3-as Minecraft. Most már a Sony konzoljának tulajdonosai sem menekülhetnek a bányászós sandbox őrület markából. A játék ára 5.765 forint, de elérhető egy ingyenes demó is.

Scot Amos, a next-gen Tomb Raider: Definitive Edition producere egy online kérdezz-felelek eseményen volt kénytelen megvédeni a PS4-re és Xbox One-ra megjelenő játékot, mert egy rajongó azzal vádolta a Crystal Dynamics dolgozóit, hogy lehúzzák a vásárlókat a teljes áron boltokba küldött, régi-új Tomb Raiderrel. Amos szerint ez nem igaz: nagyon sok munkát öltek a next-gen kiadásba, a grafikán túl a fizikát is sokat fejlesztették, implementálták a hang alapú parancsokat és a mozgásérzékelést, sőt, még a PS4 kontrollerének érintőfelülete is támogatott lett. Sokkal több tereptárgy, életszerűbb környezet és 1080p-s felbontás várható. A Tomb Raider: Definitive Edition január 31-én jelenik meg Európában.

Ingyenes kiegészítés érkezett az Xbox One-exkluzív Ryse: Son of Rome-hoz. Az aprócska csomag két új pályaeseményt ad az amúgy is tartalmas akciójátékhoz.

Új videó érkezett a Lightning Returns: Final Fantasy XIII-hoz. Lemaradtál valamiről? Nem tudod, milyen lesz a játék? Kíváncsi vagy a sztorira? Ha a válasz igen, igen és igen, akkor az „A Guide Tour” című bemutatót neked találták ki. Gyakorlatilag mindent kiveséznek benne a készítők, méghozzá angolul, szóval érdemes megnézni.

2014 tavaszán PS Vitára és PS4-re is megjelenik a PS3-on már elérhető Dynasty Warriors 8.

Laurent Detoc, a Ubisoft amerikai részlegének feje azt nyilatkozta, hogy a Watch Dogs lehetett volna a next-gen konzolok „legjobban értékelt” startcíme. Kár, hogy ez már sosem derül ki, mert a játék csak valamikor 2014-ben lát napvilágot…

Jövőre saját dokumentumfilm-sorozatot kap az Xbox Live. A Simon Chinn és Jonathan Chinn nevével fémjelzett produkció (mindketten többszörös díjnyertes dokumentumfilmesek és producerek) az Atari 2600-at kinyíró, és csaknem teljes videojáték-ipart magával rántó E.T. – The Extra Terrestrial című játékról szól majd, felfedve a legendát, hogy vajon tényleg eltemette-e a visszavitt kazettákat az Atari Nevadában, vagy sem.

ET Atari 2600

A Nintendo a Wii U gamepadjéhez elérhetővé tette a nagykapacitású akkumulátort. Az ígéretek szerint a 32 dollárba kerülő telep -- melynek beszereléséhez elegendő egy csavarhúzó -- jelentősen megnöveli a „tablet” üzemidejét, mely akár nyolc óra is lehet. Az eddigi aksival az üzemidő 3-5 óra között változott.

A Vanillaware a karácsony alkalmából felemelte a Dragon’s Crown című PS3-as és PS Vitás játék karakterszint-limitjét. A választott harcosokat mostantól a 255-ös szintig lehet fejleszteni, ennek feloldásához azonban  arra van szükség, hogy a játékos teljesítse a „Labyrinth of Chaos” nevű dungeon kilencedik szintjét. Ugyanakkor egy új dungeont is beépítettek a játékba, mely csak az „Ultimate” nehézségi szinten nyílik meg, azonban az minden egyes belépéskor véletlenszerűen generálódik.

Az Angry Birds: Star Wars 2 ezen a héten minden iOS készülékekre ingyenesen letölthető!

iOS és Android készülékekre ingyenesen letölthető a Ratchet & Clank: Before the Nexus: A játék egy endless runner, melyben a műfajnak megfelelően el kell kerülni az akadályokat, és minél távolabb kell eljutni.

A Red 5 Studios vezetője, Mark Kern azonnali hatállyal el lett távolítva pozíciójából az igazgatótanács döntése után. A hírek szerint Mark Kern vezetői stílusa erősen megkérdőjelezhető volt, egyik volt munkatársa így jellemezte: „Marknak kitűnő ötletei voltak, de a vezetőként nem volt jó. Stílusa rendetlen, bomlasztó, ugyanakkor ösztönző volt -- a lehető legrosszabb kombináció egy szervezet számára. Biztos vagyok benne, hogy a távozásával hatékonyabb munkát fogunk tudni végezni.” A pozíciót az eddigi fejlesztési alelnök, James Macauley vette át.

Indiában is játszanak, a PS4 pedig január hatodikán jelenik meg a Föld második legnépesebb országában. Nem lesz olcsó, majdnem 40.000 rúpiába fog kerülni, amely megközelítőleg 140 ezer forint. Hibi Kenicsiró, a Sony India menedzser-igazgatója közölte, reméli, hogy az első éves eladások megugorják a PS3 eladásait.

A Deus Ex: The Fall című játék 2014. január 2-től 99 centes áron lesz megvásárolható!

A Joe Danger 1-2 2014 második negyedévében jelenik meg PS Vitára, közölte a Four Door Lemon indie stúdió, együttműködésben a széria eredeti alkotóival, a Hello Gamesszel. Sean Murray, a Hello Games alapítója kijelentette: „A Joe Danger nagyon értékes márka számunkra, és nagyon kevés olyan fejlesztőstúdió van, amelyre rá mertük volna bízni a gyermekünket. A Four Door Lemon ilyen, jó munkákat tud felmutatni, melyeket PS konzolokra készítettek. Ez egy kiváló példa az indie fejlesztők közötti együttműködésének és az abból születő nagyszerű eredménynek.”

2014 elején érkezik Wii U-ra a Dr. Luigi című játék, melyben a zöldruhás Nintendo-karakternek ezúttal különböző vírusokkal és baktériumokkal kell megküzdenie. A játék a fiatalabb korosztálynak készült, ez látszik is az alábbi videóból.

A hét kérdése: Mit szeretnél karácsonyra?