Majdnem két évet kellett várni A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi folytatására, de végre megérkezett: a sorozat második évada augusztus 29. óta elérhető az Amazon saját streaming-platformján, a Prime Videón, méghozzá tripla epizóddal, ahogy azt már mi is hírül adtuk párszor. A finálé október 3-án esedékes, amellyel kapcsolatban nagy durranással készülnek az alkotók, ugyanis Patrick McKay, a GamesRadar+-nak elmondta, hogy a szezont egy hatalmas, eposzi csatával, pontosabban Eregion ostromával zárják majd, ami összesen három részt ölel fel.

Eregion ostroma zárja a második évadot. A hatodik részben kezdődik, majd a hetedikben és a nyolcadikban is folytatóik, és minden szekvencia a csata más-más fázisát mutatja be. Mivel a történelemben az ostromokat nem zavarták le egyetlen nap alatt, hanem akár hónapokig is elhúzódtak, éreztetni akartuk ennek a súlyát, hogy a nézők érezzék minden egyes rétegét.

A küzdelemben több mint ezer statiszta bukkan fel, ám a nonstop akción kívül az érzelmek, valamint a nagyszerű színészi alakítások is helyet kapnak, lényegében itt érnek majd össze a különböző történetszálak és keresztezik egymást a karakterek útjai. A csatában Elrond kulcsszerepet kap, akit Gil-galad küld a város felszabadítására, aki a küzdelem során edzett, profi harcossá, majd pedig hidegvérű vezetővé változik.

McKay így fogalmazott: „Ha ismeritek a lore-t, tudjátok jól, hogy e folyamat következményei tragikusak. Rob Aramayo káprázatosan és felkavaróan játszik, alig várjuk, hogy az emberek is láthassák. Oly hatalmas az ostrom, hogy egy teljes évig tartott, amíg megterveztük, és jó néhány hétig forgattunk utána. De remélhetőleg kellően érzelmesnek, sőt időnként bensőségesnek találjátok majd, amikor nekiültök megnézni.