A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi második évada tegnap startolt el tripla epizóddal a Prime Videón, és a kritikusok rögtön meg is mondták róla a véleményüket: az említett szerzők összeségében vegyesen értékelték a szezont, és noha egyaránt akadtak pozitív, illetve negatív kritikák is, mégis inkább utóbbi felé hajlik az Amazon saját gyártású sorozatának folytatása az általunk is leközölt rezümék alapján. Nos, ez úgy látszik a Rotten Tomatoes nevű kritika-összesítő oldalára nem volt túl nagy kihatással: a második évad jelenleg masszív 92%-on áll, ami egy minden ízében profi, nagyszerű és zseniális sorozatot tükröz. No de mi a helyzet a nézői véleményekkel? Nos, az már egy kissé árnyaltabb, ugyanis a közönség véleménye alapján mindössze 69% jött ki, ami nem jó, de nem is tragikus.

Csak összehasonlításképp, az első évad az újságíróknál 83%-on, míg a pórnépnél 38%-on végzett, itt már valóban jelentős eltérés tapasztalható a két tábor között. Hozzá kell tenni, amíg az első szezonnál ez az átlag a teljes évadra érvényes, addig a másodiknál ez még csak három epizódot foglal magában, szóval a finálé után minden bizonnyal ezek a számok változni fognak.

Az IMDb-n több mint 367 ezer szavazata alapján 6.9 ponton áll a sorozat (ezesetben magáról a teljes széria eredményéről beszélünk), ami nem túl bíztató, tekintve, hogy Peter Jackson legendás Gyűrűk Ura-trilógiájának mindhárom darabja kiemelt helyet élvez a 250 legjobb film között. Az egyes epizódok mondjuk már jobb számokat produkáltak: az első 7.5, a második 7.4, a harmadik pedig 7.0 ponttal büszkélkedhet.

A Hatalom Gyűrűi második évada tehát a kritikusoknál egyértelműen betalált, azonban a nézőknek már közel sem tetszik ennyire. Nem mintha ez meglepő lenne, hiszen az előző szezont sem ölelték keblükre a rajongók, sőt, a kimutatások alapján a nézők 37%-a be sem fejezte a sorozatot.