A Sony amerikai elnöke, Jack Tretton azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy cége szerint a Nintendo legfeljebb a gyerekeket elégítheti ki.

"Mi úgy véljük, hogy a »GameBoy-élmény« gyerekeknek való. Olyasmi, amivel a kiskölykök elvannak a reptéren, de egy huszonévest sosem kötne le. Túl idős már hozzá. Sőt, a lendület is kezd alábbhagyni, és 2011 utánra nem marad benne elég spiritusz."

Várjatok, van tovább is, a Wii is megkapta a magáét!

"Ugyan már, most komolyan! Miért játszanék egy olyan géppel, amiben nincs merevlemez? Hogy méretezi át a képet ez a cucc? A mozgásérzékelős játék aranyos, de ha csak hat arasznyira tudok hadonászni vele, mégis hogy érezhetem úgy, hogy tényleg csinálok valamit?"

Hát ööö... valaki itt nagyon pipa, nemde? A Sony már évek óta nyomul a 3D-vel, igyekeztek mindenki előtt letarolni a terepet, erre berobbant a semmiből a Nintendo a 3DS-sel, melyhez képest a szemüveges-óriástévés beruházás nevetségesen ósdinak tűnik. Épp ezért az ilyen megszólalások csak ártanak a Sonynak, hisz ahelyett, hogy fair versenytársnak állítanák be, kinevettetik a cég fejeseit.