Justin Kurzel a 2015-ös Macbeth-adaptációval tört be a filmiparba, és rögtön a legígéretesebb rendezőtehetségek közé emelkedett. Ázsiója ugyan kissé lecsökkent a nem túl patinás 2016-os Assassin’s Creed-mozinak köszönhetően, de a bukás nem tántorította el a direktort, azóta is forgat, és ami azt illeti, rendre remek produkciókat tesz le az asztalra, még ha a kasszáknál nem is aratnak nagy sikert – mondjuk ebben tevékeny szerepe van a kis költségvetésnek, illetve a limitált promotálásnak. Legújabb filmje, a The Order egy feszült akcióthriller lesz, amelyben egy őrült, vallási fanatikus és szélsőséges politikai nézeteket valló család veszi be magát az amerikai vidékre, ahol egy nagyszabású terrorakcióra készülnek.

A mű egyébként valós eseményeken alapul, középpontjában egy Terry Hush nevű FBI-ügynök (Jude Law) áll, aki 1983-ban Idahoban rádöbben, hogy a közelmúltban felszaporodott bankrablások nagyon is szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mivel a maszkos bűnözők hasonló módszerekkel és profi eszközökkel dolgoznak. Kiderül, hogy embereink nem közönséges rosszarcúak, hanem egy neonáci terroristacsoport tagjai, akiknek a pénz nem pusztán megélhetésre, hanem egy nagyobb volumenű terv megvalósításához kell.

A The Ordert már levetítették a velencei filmfesztiválon, amit álló tapsviharral fogadtak a nézők. A kritikák tehát pozitívak, a filmet december 6-án mutatják be az USA-ban, egyelőre limitált forgalmazásban. Úgy néz ki, hogy mi a Prime Videón láthatjuk majd valamikor a közeljövőben. A forgatókönyvet Zach Baylin (Creed III) írta, Law mellett olyan színészeket láthatunk benne, mint Nicholas Hoult, Tye Sheridan, Jurnee Smollett és Marc Maron.

Borítókép forrása: Variety