Hugh Jackman számtalan remek filmben szerepelt már hosszú pályafutása során, de történhet akármi, az emberek örökké Rozsomákként fognak rá emlékezni. Mióta az ausztrál színész először eresztette ki a karmait az ikonikus mutáns szerepében, a neve valósággal egybeforrt a karakterrel: összesen 10 alkalommal játszotta el a figurát, aki a képregényekben pontosan 50 évvel ezelőtt debütált, és már jóval az X-Men – A kívülállók előtt is a legkedveltebb csapattagnak számított Charles Xavier bandájában. Ám Jackman nagyszerű és karizmatikus játéka miatt még nagyobb magaslatokba emelkedett Logan népszerűsége. Attól függetlenül, hogy a filmek minősége egyszer-kétszer hagyott némi kívánnivalót maga után, az, hogy végül rá osztották a szerepet, a mozgóképes történelem egyik legjobb döntése lett.

Azonban bármennyire is meglepő, Jackman Rozsomákja sok dologban különbözik az eredeti füzetekben látható figurától. Hogy mik is pontosan ezek a kisebb-nagyobb különbségek, arra ezen cikkünkben térünk ki, és további érdekes, vagy egyenesen extrém tényről is szót ejtünk. Tartsatok hát velünk!

1. Nem Jackman volt az első választás a szerepre

1.jpg

Mai fejjel már lehetetlen elképzelni, hogy valaki más aprítja a rosszarcúakat az adamantium karmokkal, de annak idején nem sokon múlt, hogy egy másik színész bújjon a karakter bőrébe. Eredetileg Russell Crowe-nak ajánlották fel a lehetőséget, de ő visszautasította, és a szintén ausztrál származású Jackmant ajánlotta be maga helyett. Azonban az X-Men – A kívülállókat rendező Bryan Singer Crowe dobbantás után mégis inkább Viggo Mortensennek küldte el a forgatókönyvet, a színész viszont tartott attól, hogy több folytatása is le kell szerződnie, ezért ő sem vállalta. Aaron Eckhart, Edward Norton és Jean-Claude Van Damme is szóba került, míg a 20th Century Fox Keanu Reeves, majd Gary Sinise mellett kardoskodott.

Végül Dougray Scott-ot választották ki, ám a Mission: Impossible 2 elhúzódó forgatása és a motorbalesete miatt kénytelen volt visszalépni. Így egy sikeres meghallgatást követően Jackmannél landolt a szerep, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

2. Jackman korábban már az utódját is kiválasztotta

2.jpg

Miután a 2017-ben bemutatott Logannel szögre akasztotta a karmait, a sztár határozottan kijelentette, hogy soha többet nem kíván visszatérni Rozsomákként, egyúttal meg is nevezte azt a színészt, aki szerinte méltó módon tudná átvenni tőle a szerepet. Ez az illető nem más volt, mint Tom Hardy, és egy ideig valóban felmerültek olyan pletykák, miszerint ő lesz a következő Rozsomák, azonban a Sony Venom-filmjei derékba törték az ezzel kapcsolatos reményeket, és mivel Jackman a Deadpool & Rozsomákban végül mégiscsak visszatért, ma már több mint valószínűtlen, hogy valaha is látni fogjuk Hardy-t a karakter bőrében.

3. Kétszeres Guinness-rekorder volt, de az egyik kategóriában megelőzték (legalábbis egyelőre)

3.jpg

Jackman összesen 10 filmben formálta meg Rozsomákot, ezek a következők: X-Men – A kívülállók, X-Men 2, X-Men: Az ellenállás vége, X-Men kezdetek: Farkas, X-Men: Az elsők, Farkas, X-Men: Az eljövendő múlt napjai, X-Men: Apokalipszis, Logan, Deadpool & Rozsomák. Jelenlegi állás szerint ő az a színész, aki a legtöbb filmben játszotta el ugyanazt a szuperhőst – a díjat megosztva birtokolja Robert Downey Jr.-al, azaz Tony Stark, alias a Vasember megszemélyesítőjével (egyébként Chris Evans Amerika Kapitánya vezetné a mezőnyt, azonban a Thor: Sötét világ és a Marvel Kapitány cameóját nem számolják ebbe bele – viszont 11 filmmel az MCU-s szuperhősök kategóriájában ő a befutó).

Ami Jackmant illeti, 2017-ben még ő volt az a színész is, aki a leghosszabb ideig formált meg egy Marvel-hőst, mivel akkor az első és az utolsó feltűnése közt 17 év telt el. Ezt Sir Patrick Stewart orozta el előle X Professzorként a 2022-es Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmmel, azonban Jackman a Deadpool & Rozsomákkal ismét megszerezte a címet. Majd azon nyomban el is veszítette, hiszen abban Wesley Snipes Pengéje is szerepelt, aki az első önálló filmje 1998-as premierjétől számítva 25 esztendővel és 340 nappal később bújt újra a Fénybenjáró bőrébe. De nincs ok az aggodalomra: Jackman úgyis 90 éves koráig lesz Rozsomák, szóval valószínűleg nemsokára megint magáénak tudhatja majd a díjat – nem kizárt, hogy erre már 2027-ben, a Bosszúállók: Titkos háborúban sor fog kerülni.

4. Mélyre ásott annak érdekében, hogy azonosulni tudjon Rozsomákkal

4.jpg

Egy kőkemény és sokszor agresszív antihős életre keltése nem kis feladat volt egy olyan színész számára, akit Hollywood egyik legkedvesebb embereként tartanak számon, és Jackman is bevallotta, hogy beletelt némi időbe, amíg megtalálta magában a figurát. Leginkább azért aggódott, hogy – mivel Rozsomák érzelmei összetettek, ámde ritkán beszél róluk – nem tudja majd őket hitelesen kifejezni, ezért a felkészülés során rájött, hogy saját élettapasztalataiból is meríthet ihletet. Jackman édesanyja elhagyta a családot, amikor a sztár nyolc éves volt, ezért az akkor érzett harag, félelem és elszigeteltség sokat segített neki abban, hogy beleélje magát Logan fiktív traumáiba.

5. A volt felesége nem akarta, hogy elvállalja a szerepet

5.jpg

Deborra-Lee Furness színész és producer 1996-ban ment feleségül Jackmanhez, majd három évvel később, amikor a sztár szóba került Rozsomák szerepével kapcsolatban, a nő azt tanácsolta férjének, hogy azt semmiképp se vállalja el. Miután elolvasott három oldalt az X-Men – A kívülállók forgatókönyvéből, teljesen nevetségesnek és szörnyű ötletnek találta az egészet, viszont a hatalmas siker és persze a rengeteg pénz miatt később elismerte, hogy tévedett. 2013-ban Jackman elmondta, hogy Rozsomák jelmeze a közös hálószobájukba került magánhasználatra, Furness pedig azzal viccelődött, hogy a karmok a saláta összekeverésére sokkal alkalmasabbak lennének. A pár egyébként 2023-ban, 27 év házasság után vált külön, meg nem nevezett okok miatt – de vajon melyikükhöz került a legendás fekete bőrszerkó?

6. Jackman sokkal magasabb, mint az eredeti, képregényes Rozsomák

6.jpg

Akár hiszitek, akár nem, amikor a ’90-es évek végén bejelentették, hogy az ausztrál színész lesz Rozsomák, sok rajongó húzta a száját, ugyanis Jackman összesen 188 centiméter magas, azaz 28 centivel magasabb a karakter képregényes megfelelőjénél. Mivel a szuperhős alacsony termete jelentősen hozzájárul a természetéhez és az alapvető jellemvonásaihoz, rengeteg fan nehezményezte a döntést, melynek híre az első X-Men film produkciós csapatához is eljutott, ezért a szakemberek különféle trükköket vetettek be, hogy megtévesszék a nézőket. Egyes jelenetekben a Jackman mellett álló színészek magasított cipőt viseltek, míg a kizárólag Rozsomákra fókuszáló felvételeket felső szögekből rögzítették. A folytatásokban azonban végleg felhagytak ezzel, sőt, ahelyett, hogy megpróbálták volna elrejteni a sztár magasságát, inkább minél jobban kihangsúlyozták azt.

7. Az ő Rozsomákja sokkal idősebb a képregényes verziónál

7.jpg

Amíg Jackman 1968. október 12-én született az ausztráliai Sydney-ben, addig James „Logan” Howlett valamikor az 1880-as évek elején látta meg a napvilágot Kanadában, Alberta északi részén. Magától értetődik tehát, hogy Rozsomák sokkal öregebb az őt életre keltő színésznél, sőt mi több, még a karakter eredeti verziójánál is idősebb néhány évtizeddel. A hős első szólófilmje, az X-Men kezdetek: Farkas 1845-ben indul, Logan gyermekkoránál, amikor apja halálának köszönhetően előjön a mutációja, majd testvérével, Victorral, alias Kardfoggal megszökik otthonról, és a következő több mint száz évet azzal töltik, hogy részt vesznek a történelem összes fontos háborús konfliktusában. És mivel a filmes Rozsomák sokkal előbb „lőtt ki az anyjából”, ő még az amerikai polgárháborúban is fegyvert fogott.

8. Rozsomák egy másik Marvel-frencsájzban is majdnem feltűnt

8.jpg

Amikor a Disney felvásárolta a Foxot, teljesen szabad lett az út a Marvel Studios előtt, hogy bevezesse a mutánsokat az MCU-ba, és ezzel együtt megindultak a találgatások is, hogy Rozsomák új verziója vajon mikor tűnik fel valamelyik filmben. Nos, kevésbé ismert tény, hogy Jackman 2002-ben majdnem cameózott Sam Raimi első Pókemberében, de végül nem jött össze a dolog. A színész elmondta, hogy minden le volt zsírozva, ám amikor elment a forgatásra New Yorkba, az egész terv meghiúsult, mert a stáb nem tudta megszerezni a karakter jelmezét.

Viszont Jackman Rozsomákja egy másik Marvel-filmben tényleg szerepelt, igaz, nem olyan formában, mint arra először gondolnánk. A Fox égisze alatt készült 2005-ös Fantasztikus Négyes egyik jelenetében Reed Richards, alias Mr. Fantastic szuperképességének segítségével megváltoztatja az arcát, hogy úgy nézzen ki, mint Logan, ezzel imponálva feleségének, a Láthatatlan Nőnek, azaz Sue Stormnak. A műveletet enyhén szólva is béna CGI-vel valósították meg, a mozis verzióból ki is vágták, viszont a DVD-n megjelent bővített változatba végül bekerült.

9. Jackman nagylelkű, de nincs szerencséje

9.jpg

Noha Jackmant Hollywood egyik legkedvesebb színészeként tartják számon, kevesen tudják, hogy emellett kifejezetten bőkezű is. A Rozsomák-filmek forgatása alatt rendszeresen kaparós sorsjegyeket vásárolt a stábtagoknak, azzal az indokkal, hogy ez segít oldani a hangulatot és javítja a munkamorált Ennek ellenére hiába költött el több ezer dollárt ezekre a sorsjegyekre az eltelt évek során, bevallotta, hogy egyik szelvénnyel sem nyert soha senki jelentősebb összeget.

10. Clint Eastwood és Mel Gibson inspirálta a karakter életre keltésében

10.jpg

A szakmában egyáltalán nem ritka, hogy a színészek egy szerepre való felkészülés során régi, ikonikus alakításokhoz nyúlnak vissza. Ez alól Jackman sem volt kivétel, amikor kiválasztották Rozsomáknak. A sztár két klasszikus hollywoodi A-listás legenda, Clint Eastwood és Mel Gibson korai munkáiból merített inspirációt. A karakter hűvös, acélos kisugárzását Piszkos Harry figurája ihlette, amíg a dühös, gőzgépként fújtató oldalát Max Rockatansky-tól vette.

Egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy Eastwood neve említésre került Rozsomákkal kapcsolatban, a szuperhős megalkotói is többször hangoztatták, hogy az idén 94 éves színész nagy hatással volt rájuk, amikor kitalálták a figurát, valamint Logan 1982-ben indult önálló képregénysorozatánál Chris Claremont író és Frank Miller rajzoló küllemében és attitűdjében is Eastwoodról mintázta a karaktert. Az pedig már csak hab a tortán, hogy James Mangold, a 2017-es Logan rendezője saját bevallása szerint Eastwood A törvényenkívüli Josey Wales és a Nincs bocsánat című westernjeiből ihletődött Rozsomák utolsó kalandjának elkészítésekor.

11. Jackman őrült edzésterve

11.jpg

Hollywoodban alap dolognak számít, hogy a színészek kemény edzéstervekkel gyúrják rommá magukat, ha azt egy szerep megköveteli. Márpedig Rozsomák karaktere pontosan ilyen: a hős már a képregényekben és a rajzfilmekben is egy profi testépítő fizikumával rendelkezik, így Jackmannek is komoly izomzatot kellett magára pakolnia, ami persze egyáltalán nem bizonyult könnyű feladatnak. Már csak azért sem, mert mindig is sovány volt, no meg egyébként sem szeretett soha edzeni – ám nem hátrált meg a kihívástól, és szorgalmas munkával irigylésre méltó szintre hozta fel magát. Ehhez egy hat hónapos edzésprogramra és napi több órás intenzív edzésekre, valamint szigorú diétára, no meg kardióra volt szüksége, mire elérte a kívánt formát.

Ám Jackman még ennél is tovább ment, és a látványos eredmény érdekében az egészségét is kockára tette: a testépítők hírhedt víztelenítési kúráját alkalmazta, hogy a felvételekre az izmai megfelelően szálkásak legyenek, azaz a forgatások előtt 36 órával már semmilyen folyadékot nem vett magához.

12. Az ikonikus képregényes jelmez már a Deadpool & Rozsomák előtt is majdnem feltűnt

12.jpg

A legszembetűnőbb különbség a filmes és az eredeti karakter között, hogy amíg előbbi a rendszeresített, bőrből készült fekete X-Men egyenruhában vagy csak a sima farmer-atléta kombóban indul csatába, addig utóbbi jobbára a klasszikus sárga jelmezében aprítja a gonoszokat. Bár a képregényes hacuka az évek során sokat változott, az általános forma és a maszk ugyanaz maradt. Mozgóképen 24 esztendőt kellett várni arra, hogy végre a filmes változat is az eredeti maskarában feszítsen – és a végeredmény egyáltalán nem lett ciki, noha a régi X-Men mozikban a komolytalanság és a rajzfilmszerűség elkerülése végett hanyagolták a mutánsok megszokott jelmezeit (vagy inkább a Mátrix sikere miatt, ahogy azt Kevin Feige nemrég bevallotta).

Viszont valójában nem a Deadpool & Rozsomákban jelent meg először a sárga ruha. A 2013-as Farkas egyik jelenetében, miután a főhős tett egy akciódús kirándulást Japánba, az ország elhagyásakor kap egy bőröndöt mutáns kolléganőjétől, Yukiótól, amelyben az ikonikus sárga jelmez lapul. A jelenetet végül kivágták, és jó 11 év kellett hozzá, hogy végre teljes menetfelszerelésben láthassuk a karaktert.

13. Jackmant maga Dwayne Johnson látta el táplálkozási tanácsokkal

13.jpg

Bár a profi pankrátor-karriert már rég maga mögött hagyta Hollywood miatt, Dwayne Johnson a mai napig keményen és szigorúan edz. Hugh Jackmant annyira lenyűgözte A Szikla hihetetlen fizikuma, hogy a színész a Farkas előtt tőle kért tanácsot a megfelelő testalkat eléréséhez. Johnson egy 6000 kalóriás diétát javasolt a kollégájának, amely során Jackman fél éven keresztül heti fél kilónyi izmot szedett fel, ehhez pedig rengeteg csirkét, steaket és barnarizst kellett ennie. A folyamat szinte már-már emberfeletti fegyelmet és elkötelezettséget kívánt meg, de ha megnézzük a tárgyalt filmet, akkor rögtön arra a következtetésre juthatunk, hogy az eredmény önmagáért beszél.

14. A forgatási napokon sosem vett forró zuhanyt

14.jpg

Miután sikeresen Adonisszá gyúrta magát, Jackmannek még mindig szüksége volt valamilyen különleges módszerre, amelynek segítségével könnyebben megérthette a karaktert. A method acting szisztémáját alkalmazó sztárok híresek arról, hogy a hitelesség miatt, sokszor a józan ész határait túllépve készülnek fel a szerepükre. Jackman szokása az volt, hogy a forgatás előtt minden reggel jéghideg vízzel zuhanyozott: a kimerítő és enyhén szólva sem kellemes tevékenység végül jobban segített neki átszellemülni morcos, kétszáz éves antihőssé, mint a kőkemény, embertpróbáló edzések valaha.

15. Sok karmot elhasználtak a felvételek alatt

15.jpg

Lehet, hogy Rozsomáknak csak három-három karma van mindkét kezén, de ez kellék-szempontból óriási mennyiségnek felelt meg az elmúlt 24 év alatt. 10 filmjéből 3-ban csontkarmokkal is láthattuk, míg az adamantium verziót a 2013-as Farkasnál teljesen újratervezték, ahogy a 2017-es Logannél is, ahol a karakter öngyógyító képességének gyengüléséből adódva már jóval rosszabb, kopottasabb, ha lehet ezt mondani rozsdásabb formában jelentek meg az ikonikus pengék. Hogy pontosan hány kelléket használtak el, lehetetlen megállapítani, de Bryan Singer rendező elmondta, hogy csak az első filmhez nagyjából hétszász karmot készítettek gumiból, acélból és műanyagból. Ha ezzel a mennyiséggel számolunk a többi film esetében is, akkor Jackman összesen majdnem tízezer „steak késsel” vagdalkozott a forgatások során.

16. Jackman fiának van a világ legjobb csajozós szövege

16.jpg

Négy évvel a Deborra-Lee Furness-szel kötött házassága után – nagyjából azidőtájt, hogy elvállalta Rozsomák szerepét – Jackman és felesége örökbe fogadtak egy kisfiút, akinek az Oscar nevet adták. Abban a tudatban felnőni, hogy az apád szuperhős, kissé megbonyolítja egy gyerek felnevelését, ám Oscar a maga javára fordította a dolgot. Néhány éve Jackman felfedte az Entertainment Weekly-nek, hogy a tinédzser fia az ő Rozsomákját használta fel arra, hogy bevágódjon a lányoknál. „Én vagyok a 13 éves fiam szárnysegédje” – fogalmazott a színész.

17. A legnagyobb showman tartalmaz egy Rozsomák easter egg-et

17.jpg

A mutánsoktól a musicalek felé való elmozdulás elég éles váltásnak tűnhet, de a 2017-ben bemutatott Legnagyobb showman című filmben Jackman bizonyítékot adott arról, hogy még nem állt teljesen készen arra, hogy elengedje Rozsomák szerepét. A Logan megrendezése után James Mangold ügyvezető producerként vett részt az alkotásban, és amikor a neve megjelenik a stáblista alatt, a sasszemű rajongók kiszúrhatnak egy jópofa húsvéti tojást. Igaz, lehet, hogy elsőre nem fog menni, de az említett pillanatban a képernyő sarkában Rozsomák karjai és karmai láthatóak a szimbólumba olvadva.

18. Jackmannek fogalma sem volt róla, hogy a rozsomák egy létező állat

18.jpg

A pletykák szerint az eredeti karakter megalkotója, Len Wein majdnem a Badger (Borz) nevet adta Rozsomáknak. Az író célja az volt, hogy a kanadai szuperhőssel fellendítse a képregény eladásokat az amerikai határtól északra, ezért döntött úgy, hogy egy helyi állatról mintázza a figurát. Végül két lehetséges jelölt, a rozsomák és a borz között kellett döntenie – szerencsére az előbbi győzött, a többi pedig már történelem. Azonban amikor évekkel később Hugh Jackman megkapta Rozsomák szerepét, a színésznek gőze sem volt arról, hogy tényleg létezik egy ilyen állat. Ez ugyan nem jelentett nagy problémát, mert a hős nemigen hasonlít a névrokonára, ugyanakkor Jackman mégis zavarban jött, amikor megtudta az igazságot, mivel két hetet töltött el a farkasok tanulmányozásával.

19. Jerry Seinfeld segítette meggyőzni abban, hogy hagyja ott a szerepet

19.png

A színész és főállású humorista Seinfeld hatására döntött úgy Jackman, hogy megszakítja a kapcsolatot Rozsomákkal. A két sztár ugyanis jó barátságban áll egymással, és amikor egyszer arról beszélgettek, hogy miért zárta le annak idején Seinfeld a saját nevét viselő népszerű tévésorozatát, a humorista dióhéjban annyit mondott, hogy a csúcson kell abbahagyni – és ezzel olyan mély benyomást keltett Jackmanben, hogy a sztár végül arra az elhatározásra jutott, hogy 17 esztendő után elég volt, és nem kíván többet Rozsomák bőrébe bújni. A fizikailag amúgy eléggé megterhelő szerepet a 2017-es Logannel tette le, de Seinfeld szavai úgy látszik a következő néhány évben kikoptak Jackman emlékezetéből, hiszen a Deadpool & Rozsomákban mégiscsak visszatért.

20. Jackman amerikai akcentusát Johnny Depp ihlette

20.jpg

Azok, akik Jackman filmjeit eredeti hanggal nézik, sokszor hajlamosak megfeledkezni róla, hogy a színész valójában nem amerikai, hanem ausztrál származású. Ez jórészt annak köszönhető, hogy a sztár az évek során szinte hibátlan amerikai akcentust fejlesztett ki. Azonban az érdem legalább annyira Johnny Depp-é is, mivel állítólag ő szolgáltatta az alapot Jackman beszédstílusához, főleg akkor, amikor Rozsomákot játszotta. James Egan 3000 Facts About Superhero Movies című könyvében világított rá erre a tényre. Ugyebár sok nem amerikai színésznek találnia kell valakit, akinek segítségével kialakíthatja a nyugati akcentust, Jackman pedig nyilvánvalóan nagyszerűen választott.

21. A karakter első önálló filmje már a bemutató előtt kiszivárgott az internetre

21.jpg

Ma már kevesen szeretnek beszélni a rossz emlékű X-Men kezdetek: Farkasról, azonban a film annak idején nagy felhajtást kapott a premier előtti hetekben – és sajnos nem pozitív értelemben. Ugyanis az alkotás befejezetlen, workprint-verziója teljes egészében felkerült a világhálóra, így a fanoknak ennek fényében egyáltalán nem okozott gondot lekalózkodni azt. A kiszivárgott anyag még azelőtt készült, hogy a szakemberek rendesen befejezhették volna a speciális effekteket, így sokszor pl. a Jackmant tartó kötelek is kivehetőek voltak a felvételen, illetve a színészek nemegyszer csak a híres zöld-kék háttér előtt mozogtak, valamint Deadpool zuhanó feje sem volt még teljesen meganimálva. Azonban ez az eset mégis a filmtörténelem egyik legemlékezetesebb szivárgása lett, ami sajnálatos módon a kész verzió bevételeire is nagy hatással volt, mivel a rajongók már jóval a mozis bemutató előtt meggyőződhettek róla, hogy mennyire rossz a film.

22. Jackman Rozsomákja már találkozott Pókemberrel, de nem úgy, ahogy gondoljátok

22.jpg

Noha a 2002-es Pókember-mozi munkálatai során Rozsomák majdnem beugrott egy rövid cameo-szerepre, de ahogy korábban is említettük, ebből végül nem lett semmi, szóval a két karakter azóta sem szerepelt együtt a nagyvásznon. Viszont ez így nem teljesen igaz, ugyanis egy YouTube-ra feltöltött bakivideóból kiderül, hogy az X-Men – A kívülállók forgatásán a stáb egyik tagja poénból Pókember-jelmezt húzott, és a felvételek közben meglepte a színészeket, köztük Jackmant is, miközben a film nagy fináléjának liftes szekvenciáját dolgoztak. Természetesen ez az eset egyáltalán nem tekinthető kánonnak, viszont a két közkedvelt hős még simán találkozhat a 2027-ben érkező Bosszúállók: Titkos háborúban, legalábbis a pletykák erre engednek következtetni.

23. Jackman és Kevin Feige már idestova 24 éve barátok

23.jpg

Manapság már mindenki tudja, hogy kicsoda Kevin Feige. A Marvel Studios elnöke a Vasemberrel 2008-ban megnyitotta a képregényfilmek új korszakát, és az évek során több tízmilliárd dolláros frencsájzt faragott a Marvel Moziverzumból. Ám az már kevésbé köztudott, hogy a producer korábbi Marvel-filmek, köztük a 2000-es X-Men – A kívülállók munkálataiban is részt vett. Utóbbi forgatásán találkozott először Hugh Jackmannel, akivel rögtön országos cimborák lettek, és azóta több X-Men projektben is dolgoztak együtt. Azonban az évtizedek óta tartó barátságuk nem ért véget, hiszen eme kapcsolat gyümölcseként született meg a Deadpool & Rozsomák is, amely keretein belül a páros újra egyesítette az erejét.

24. Megbánta, hogy korán vonult nyugdíjba

24.jpg

Amikor Jackman bejelentette, hogy 17 év után otthagyja Rozsomák szerepét, rengeteg rajongó fejezte ki a nemtetszését, hiszen mégiscsak a filmtörténelem egyik, ha nem a legnépszerűbb szuperhőséről van szó. A színész többször is kijelentette, hogy egyáltalán nem kívánja újra felcsatolni az adamantium karmokat, annak ellenére, hogy bevallotta, nagyon megbánta a döntést, amikor meglátta a 2016-os Deadpool-film váratlan és elsöprő sikerét. Jackman egy pár évvel ezelőtti interjúban beszélt arról, hogy a Deadpool vetítésén jött rá arra, hogy óriási hibát követett el, amikor visszavonult, mivel így már soha nem fog újra együtt szerepelni Rozsomákként a nagyszájú zsoldost megszemélyesítő Ryan Reynolds-szal. Többek közt végül ez a tényező vette rá arra, hogy mégis kötélnek álljon, és elvállalja a Deadpool & Rozsomákot.

25. Jackman kérte meg Ryan Reynolds-ot, hogy visszatérhessen

25.jpg

Tekintettel arra, hogy Reynolds és Jackman évek óta hatalmas haverok, és hogy előbbi nélkül gyakorlatilag a nagysikerű Deadpool-filmek sem készültek volna el, értelemszerűnek tűnik, hogy Reynolds győzte meg Jackmant arról, hogy újra eljátssza Rozsomák szerepét, azonban a páros a közelmúltban világossá tette, hogy egyáltalán nem ez volt a helyzet. Valójában az ausztrál színész vetette fel a dolgot és érdeklődött kollégájánál, hogy van-e valami mód arra, hogy visszatérhessen a Deadpool harmadik részében. Reynolds-nak korábban eszébe sem jutotta dolog, azonban végül nek is megtetszett az ötlet, és miután Kevin Feige is a fedélzetre lépett, Jackman Rozsomákja végül bebocsátást nyerhetett az MCU-ba.