Wesley Snipes a Deadpool & Rozsomákban látható cameójával mindjárt két rekordot is megdöntött. A 61 éves színész újra eljátszotta Pengét, visszatérése pedig pontosan 25 évvel és 340 nappal azután történt, hogy az 1998-as Penge-filmben először bújt a vámpírvadász bőrébe, ami azt jelenti, hogy ezzel megdöntötte Hugh Jackman rekordját, aki a legutóbbi fellépésével együtt összesen 24 éve alakít Marvel-karaktert. Jackman 2000-ben, az X-Men – A kívülállókban mutatkozott be Rozsomákként, és a Deadpool & Rozsomák megjelenése előtt még úgy volt, hogy a sztár Sir Patrick Stewartra cáfol majd rá – ő a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben ugrott be Charles Xavier professzorként, tehát 2022-ben még ő volt a csúcstartó.

Snipes viszont elorozta a címet Jackmantől, továbbá, mivel utoljára a Penge: Szentháromságban aprította Fénybenjáróként a gonosztevőket, és annak már 19 éve és 231 napja, így az egy bizonyos Marvel-karakter két feltűnése közti leghosszabb idő rekordját is magáénak tudhatja. Ezzel kiütötte a Doctor Octopust alakító Alfred Molinát, aki a 2004-es Pókember 2-ben és a 2021-es Pókember: Nincs hazaútban csatolta fel a mechanikus csápokat, 17 éves különbséggel.

650adf16a1a9faadc8d4cf47blade-still1.jpg

Snipes az Entertainment Weekly-nek mesélt arról, hogyan került ismét képbe Pengeként, noha először nem hitt bene, hogy jó ötlet lenne visszatérni, miután többször is próbálkozott a Disneynél és a Marvelnél egy következő rész tető alá hozásával, ám ők sosem lelkesedtek az ötletért. „Nem hittem, hogy lehetséges. Nem gondoltam, hogy meg tudjuk csinálni. Nem gondoltam, hogy a Marvelnek tetszene, vagy hogy a Disney-nek tetszene, azért sem, mert Mahershalát szerződtették a következő változatra. Az volt az érzésem, hogy nincs értelme, de amikor Ryan Reynolds 20 év után váratlanul felhív, akkor úgy vagy vele, hogy fogadnod kell a hívást, lássuk, miről is van szó. Elmondta az ötletét. A stúdiónál rábólintottak, azt mondták: ’ha benne vagy, mi is benne vagyunk’” – idézte fel a történéseket Snipes. Bár csak egy hónapja volt arra, hogy felkészüljön a forgatásra, kemény edzésbe kezdett, hogy megfelelő fizikumot érjen el az akciójelenetekhez, és elmondása szerint ez volt a legnehezebb feladat a film kapcsán.

Emellett felidézte azt is, hogy a Penge: Szentháromság forgatásán nem igazán jött ki Reynoldsszal, mivel a színész már akkor Deadpool-üzemmódban nyomta, ami sok konfliktust okozott kettejük között. Amíg kollégája szinte folyamatosan improvizált, Snipes próbált a szerepben maradni, és ez Reynolds miatt nem mindig sikerült neki. „Néhány dolog, amit csinált akkoriban, nem az én ízlésemnek való humor. Én nem vagyok erre ráhangolódva. Szóval egy kicsit sok volt nekem. De látva őt ebben a kontextusban, azaz a Deadpool & Rozsomákban, jobban értelmet nyert. Ryan olyan dolgot csinál, amire mások nem képesek. Egyedülálló ebből a szempontból, talált magának egy fantasztikus rést, amiben azt csinálhat, amihez ért. Szóval élveztem vele dolgozni. És élveztem, hogy visszalátogattam.