2008-ban történt bemutatkozása óta a Marvel Moziverzum gigászi frencsájzzá nőtte ki magát, és nagyszabású filmjeivel egyre másra lépte át az 1 milliárd dolláros bevételi álomhatárt, sőt, a Bosszúállók: Végtelen háborúnak, illetve a Bosszúállók: Végjátéknak már a 2 milliárd dolláros határ megugrása sem jelentett különösebb gondot. És hogy végeredményben mennyi az annyi? A Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjének köszönhetően az MCU jelenleg összesen több mint 30 milliárd dollárnál tart, ezt a Marvel Studios vezetője, Kevin Feige árulta el a San Diegó-i Comic-Conon, ahol egyúttal az univerzum közeljövőjére vonatkozó terveket is leleplezték.

Ryan Reynolds és Hugh Jackman közös kalandja világszinten 440 millió dollár körül kezdett, szóval ez azt jelenti, hogy a Deadpool & Rozsomák javított valamicskét a produkciók és a bevételek közti arányon. Ez a 34. filmje a Marvel Studiosnak az elmúlt 16 évből, tehát ha átlagosan évente két filmmel számolunk, amik egyébként többségében alulról karcolják az 1 milliárd dolláros bevételt globálisan, mindenképpen fontos mérföldkőhöz érkeztek Feige-ék.

A rangsorban amúgy Sony Pókember-frencsájza a második 10,6 milliárd dollárral (ebbe természetesen beletartoznak a Tobey Maguire, az Andrew Garfield, illetve a Tom Holland-féle alkotások, és persze az animációs filmek), a harmadik a Star Wars, ami 11 filmmel 10,3 milliárdos eredményt mondhat magáénak, a negyedik pedig a James Bond, ami 25 filmmel összesen 7,8 milliárd dollárt szerzett.