Noha már a 2018-as Kingdom Come: Deliverance is egy óriási (és nem mellesleg rendkívül komplex) nyílt világú szerepjáték volt, az áprilisban leleplezett folytatás minden szempontból emeli a tétet, hiszen még nagyobb bejárható területet, valódi nagyvárost (Kuttenberg), mozgalmasabb csatákat és 5 órányi átvezetőt kapunk, ezzel garantálva, hogy grandiózus legyen a végeredmény. Üröm az örömben, hogy idén már egészen biztosan nem bújhatunk Henry bőrébe, a néhány órával ezelőtti pletykákat (a Best Buy és a Walmart is 2025-ös dátumot jelölt meg az oldalon) követően ugyanis most maga a fejlesztést végző Warhorse Studios jelentette be, hogy csak 2025. február 11-én fog megjelenni az autentikus RPG.

A rossz hír mellé szerencsére néhány örvendetes bejelentés is érkezett, újfent megerősítést nyert ugyanis, hogy a Geoff Keighley nevével fémjelzett Opening Night Live során ismét láthatjuk a Kingdom Come: Deliverance 2-t, a Gamescom első napján, tehát augusztus 21-én pedig még egy közel 25 perces, többnyire vágatlan gameplay-videót is kapunk, hogy elmerülhessünk a játék minden eddiginél immerzívebbnek ígérkező világban. Mivel néhány szerencsés már kipróbálhatta a programot, szintén ezen a napon fognak befutni az első, remélhetőleg pozitív hangvételű preview-k, az expóra kilátogató rajongóknak pedig még egy demóval is kedveskedik a csapat, szóval nem igazán érheti szó a ház elejét.

Végezetül pedig az alkotás gyűjtői kiadásának tartalmáról is lerántják a leplet az elkövetkezendő napokban – már maga a doboz is elég mutatós, szóval kíváncsian várjuk, mit rejt a csomagolás. A szerepjáték kedvelőknek tehát a Dragon Age: The Veilguard (aminek egyébként szintén ma jelentik be a pontos megjelenési dátumát) lehet az őszi időszak leginkább várt címe, végső soron pedig talán jobb is, hogy nem kapunk a nyakunkba két időtemetőt.