Hirai szan először is örömmel közölte, hogy alig három héttel a szeptemberi debütálás után a 120 gigás PS3 Slim világszerte egymillió példányban talált gazdára, tehát eddig sikeresnek tűnik a projekt, amit, ahogy arról korábban beszámoltunk, a konkurencia pánikszerű leárazása is igazol.

Beszédének legnagyobb részét persze az új Motion Controller bemutatása jelentette, amely 2010 tavaszán debütál majd, és főbb jellemzői: lítium-ion akkumulátor, Bluetooth 2.0 támogatás, és a lényeg: háromtengelyes giroszkóp és ugyancsak háromtengelyes gyorsulásmérő (magyarán, konyhanyelven: minden irányban érzékelni fogja az elmozdulás szögét és annak sebességét). Természetesen a teljes élményhez szükség lesz egy PlayStation Eye kamerára is, amely érzékeli az előtte hadonászó koma arcát, hangját és testének kígyómozgását. A meglehetősen sajátos kinézetű kütyü teteján lévő gömb nemcsak arra szolgál, hogy a kamera számára meghatározza a vezérlő abszolút pozícióját, de vizuálisan is tájékoztatja a felhasználót változó színekkel és mintákkal, ráadásul a nyélben egy vibrátor (bocs, rezgőmotor) is be van építve, így a Dualshock kontrollerhez hasonló élményt kapunk majd.

GURU Extra A hírek popupja

Persze mindez mit sem érne megfelelő játékok nélkül, így máris bejelentettek egy halom új szoftvert a termékhez: Ape Escape, Echochrome 2, Eccentric Slider, Sing and Draw, Champions of Time, Motion Party, The Shoot, Tower (az összes egyelőre csak munkacím). Ezen kívül a PAIN, a Flower, a Hustle Kings, a High Velocity Bowling és az EyePet a PSN-en keresztül egy update letöltése után „felruházódik” az MC támogatásával, de az elnök úr később a cucc képességeit olyan húzócímeken mutatta be, mint a Resident Evil 5 és a Little Big Planet – nem lesz tehát háttér nélkül a csudahardver.

A kistesó sem marad ki a jövő évi ajándékosztásból: a PSP Go januárban két új perifériát kap; az egyik egy Bluetooth sztereó headset-vevő (amely egyébként akár nyolc eszközzel is képes kommunikálni), a másik pedig egy átalakítókábel-adapter, amelynek segítségével az új kézi konzolra ráköthetjük a régi, PSP 1000, 2000 vagy 3000 perifériákat. Ezeken kívül további motyókat is beszerezhetünk a jószágra, ezek részletezését és árát megtaláljátok ezen az oldalon.

Végül még egy fontos dolog: a sokak által várt Gran Turismo 5 2010 márciusában jelenik meg Japánban, a világ többi részén ezután, remélhetőleg nem sokkal.

Friss: Alant megnézhetitek a cuccot akció közben, egész konkrétan a fent említett Little Big Planet demonstrációt. (Köszönet a linkért Zoe01-nek).