Miután a Sony bejelentette, hogy csökkenti a Playstation 3 árát, azonnal felröppent a pletyka, hogy a nagy rivális, a Microsoft is hasonlóra készül, hogy megszorongassa a japánokat. A pletykák pedig igazak ugyanis a redmondiak ma hivatalosan is megerősítették az árleszállítást.

Holnaptól kezdődően a Xbox 360 Elit ára 299 dollárra (199 font vagy 239 euróra) csökken (ez megegyezik a Wii jelenlegi árával), illetve a 60 Gb-os Pro modell 50 dollárral olcsóbb lesz (249 dollár), de miután elfogynak a készletek több nem készül ebből. Az Arcade modell azonban drágul; 159 font lesz itt Európában (Amerikában az ár változatlan) és már játékot nem is pakolnak mellé miután a Sega Superstars Tennis csomagok elfogynak.

A korábbi pletykák szerint csereakció keretében 99 font lesz az Elit, ha becseréljük egy megunt Wii-re vagy egy 60 gigás Pro modellre, illetve ha egy 160 Gb-os Playstation 3-tól válunk meg akkor csupán 19 fontot kell a kasszánál hagynunk, de azt nem tudjuk, hogy ez mely régiókra érvényes (ha egyáltalán igaz) mivel a sajtóközlemény erről nem tesz említés, abban viszont biztosak vagyunk, hogy az Elithez többé nem jár HDMI kábel.