Először 2021. januárjában hallhattunk róla, hogy a Netflix berendelt egy Tomb Raider anime-sorozatot, ami a Square Enix-féle Tomb Raider trilógia után játszódik, az animációért pedig a Castlevania-sorozatot is jegyző Powerhouse Animation Studios felel. A showrunneri és executive produceri feladatokat pedig Tasha Huo látja el, aki az elég nagyot bukó The Witcher előzménysorozaton is dolgozott.

2021. szeptemberében kaptuk a hírt, miszerint nem más, mint Amerika Kapitány szerelme, pontosabban az őt megformáló Hayley Atwell kelti majd életre kedvenc sírrablónkatEarl Baylon pedig, aki az új trilógiában Jonah Mariava-t alakította, visszatér a szerepben.

2021. októberében bejelentették, hogy Allen Maldonado alakítja majd Lara techguruját, Zip-et: ő a Tomb Raider: Chronicles-ben jelent meg először. Azt is tudjuk, hogy A Hobbit-trilógiából is ismerős Richard Armitage lesz Charles Devereaux, valamint Zoe Boyle is a színészek között van, de szerepe egyelőre nem ismert.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft első évada 6 epizódból áll, és mától elérhető a Netflix műsorán, kíváncsian várjuk az első kritikákat. Ti megnézitek?