A Tomb Raider-sorozat legnagyobb epizódjait már átnéztük, de egy ilyen hosszú szériánál - 28 éve fut! - elkerülhetetlen, hogy egy-két ötlet a kukában végezze. Vegyük most sorra a törölt projekteket!

The Further Adventures of Lara Croft: ezzel a címmel tervezték kiadni a Tomb Raider II kiegészítőjét, mely Indiában játszódott volna. A Tomb Raider 2.5-ként is emlegetett kieg 7 pályát tartalmazott volna.

Tomb Raider 4 Gold: a Tomb Raider: The Last Revelation tervezett kiegészítője lett volna, 6 pályával. Lara a Fiatalság Forrását kereste volna a Bermuda-háromszögben.

The Lost Dominion: a The Angel of Darkness folytatása lett volna, de mivel elődjét nem fogadták túl jól, végül törölték a projektet.

Tomb Raider: The Temple of the Dead: egy interaktív TV-s játék, amit a Minds Eye Productions fejlesztett a Sky digitális TV-s játékportáljára, a Sky Gamestarra. Miután a Disney 2005. júniusában megvette a céget, törölték a projektet.

Tomb Raider: 10th Anniversary Edition: PSP-re (majd PC-re és PS2-re) jelent volna meg, de miután a Rebellion Developments megvette a Core Design-t, az Eidos töröltette a projektet. 2020-ban kiszivárgott a netre egy 2006. januári build, ami a mai napig elérhető.

Tomb Raider Ascension: a 2013-as Tomb Raider előtti prototípus projekt, 2009-ből. Az első koncepcióban Lara egy 6 éves kislánnyal, Izumival kalandozott volna egy szigeten, a második koncepcióban Izumiból kismajom lett, majd teljesen kimaradt, a játékmenet pedig horrorba csapott át, szörnyek elleni harccal.

Ti tudtok még törölt Tomb Raider játékról? Melyiket próbálnátok ki szívesen?