• A Star Wars: Skywalker koráról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Családi karácsonyról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Bemutatnak két animációs mesét:
    • a Shaun, a bárány második részét,
    • ill. a legendás Latte és a titokzatos varázskő filmadaptációját

Eljött az év talán legjobban várt premiernapja. Karácsony előtt debütál a Skywalker-trilógiát lezáró kilencedik epizód, amiben J.J. Abrams visszatér a rendezői székbe, hogy befejezze a négy éve újrakezdett történetet. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

starwarsriseofskywalkerscreenshot201905222020325original1800x1200.jpg

Két családi film is érkezik a hazai mozikba. Elsőként a népszerű dán színész-rendezőnő, Paprika Steen tavaly forgatott, ám nálunk csak most bemutatott munkája, a mélyebb mondanivalót is hordozó Családi karácsony. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

mv5byjrkmmu1mdktzdqzos00nmu5ltkyndktyjawmtmzodizn2qxxkeyxkfqcgdeqxvynjy0odg0mtav1.jpg

Bemutatnak egy hetven perces norvég opuszt is. Az elfeledett karácsony főhőse egy csupa szív nyolc éves kislány, akit egy reggelen különös érzés kerít hatalmába: úgy érzi, hogy ez a nap más, mint a többi. Így felkerekedik és megmutatja az egész falunak, hogy miért olyan kivételes ez a dátum.

az-elfeledett-karacsony.jpg

Nem maradunk animációs filmek nélkül sem az ünnepekre. 2015-ös nemzetközi szintű sikere után folytatást kap a Shaun, a bárány. A második részben egy Lu-La névre hallgató különleges képességekkel megáldott lény pottyan a farmra, a falka pedig még azelőtt megpróbálja hazajuttatni újdonsült barátját, hogy az az ufóvadászok kezébe kerülne.

shaun-the-sheep-abducted-by-aliens-in-farmageddon-film-teaser-136431707442002601-181211113033.jpg

Itthon talán kevesen ismerik, a finn születésű Sebastian Lybeck évtizedek óta Németország legnépszerűbb gyerekírója, Latte nevű sünlányról írt regényfolyamán generációk nőttek fel. A kultikus mese most mozgóképes adaptációt kap. A film hivatalos szinopszisa szerint a bátor és talpraesett hősnő esetlen mókusbarátjával elhatározza, hogy elcsenik a mágikus varázskövet a hatalmas Medve királytól, mivel csak az mentheti meg a kiszáradás szélén álló erdőt.

latteandthemagicwaterstone.jpg