Sajnos mostanra olyannyira hétköznapivá váltak a videójáték-ipar berkeiben történő bezárások és leépítések, hogy lassan fel sem kapjuk a fejünket egy ezzel kapcsolatos hír hallatán. Az elmúlt időkben olyan jól ismert (és többségében elismert) csapatok húzták le a rolót, mint a Gothic-szériáért felelős Piranha Bytes, a The Evil Within-játékokat jegyző Tango Gameworks, az Arkane Austin (Redfall), a Volition (Saints Row) és a Pieces Interactive (Alone in the Dark), emellett pedig elbocsátásokból is volt "néhány" – a Bungie volt alkalmazottjai tudnának erről mit mesélni. Kijelenthetjük tehát, hogy nem túl jó a helyzet az imádott hobbink terén, a sötét felhők ráadásul újabb jól ismert stúdiót kebeleztek be nemrég.

Az Android Central számolt ugyanis be arról, hogy a Meta azonnali hatállyal rázárta a lakatot a Ready at Dawnra, amit a többség leginkább a PlayStation 4 exkluzív The Order: 1886 miatt ismer. A 2003-ban alapított, volt Naughty Dog és Blizzard Entertainment tagokat is felvonultató csapat a PSP-re készült címeivel (Daxter, God of War: Ghost of Sparta) szerzett hírnevet magának, az első igazán nagy dobásnak azonban a már említett The Order: 1886-ot szánta a brigád – kár, hogy a mindent kispadra ültető látványon túlmenően sajnos nem sok pozitívuma volt a meglehetősen rövid, ráadásul teljesen szkriptelt TPS-nek.

A lövölde nem túl jó fogadtatása után a VR felé kezdett el kacsintgatni a cég, az Oculus Riftre készült Lone Echo (valamint az Echo Arena) pedig olyan jól sikerült, hogy 2020-ban fel is vásárolta őket a Facebook, ami most már ugyebár Meta. Ennek a pályafutásnak azonban vége, lehúzta ugyanis a rolót az Oculus Studios esernyője alá tartozó stúdió, és bár a Meta arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy házon belül jelentkezzenek új állásokra (ergo nem mindenki került lapátra), tény, hogy ismét kevesebb lett a világ egy nagy múltra visszatekintő csapattal.