A képregények világában egyáltalán nem ritka, hogy időnként egy-egy fősodron kívül játszódó crossoverben találkoznak a rivális kiadók hősei. Példának okáért a Bosszúállók és az Igazság Ligája csapata többször összecsapott egymással, Batman és Pókember nemegyszer szövetkeztek egy közös kalandra, de Superman és Hulk is bunyóztak már a füzetek lapjain – persze egyiket sem kell komolyan venni, ezek inkább amolyan laza, önálló történetek, mintsem komoly tétekkel bíró, sorsfordító mérföldkövek. Noha a Marvel most az MCU friss bejelentéseitől hangos (legfőképp attól, hogy Robert Downey Jr. Doctor Doomja fogja majd fenyegetni a multiverzum biztonságát), de a Bosszúállóknak a képregényekben is fel kell kötniük a gatyát, ugyanis a tengerentúlon augusztus 28-án indul az Aliens vs. Avengers című crossover, amelyben a kiadó szuperhősei a xenomorphok inváziójával néznek szembe.

Ugyebár a Bosszúállók mellett az Alien-jogok is a Disney birtokában vannak, így most már sokkal könnyebb lezsírozni egy ilyen randevút, mint hajdanán. A tavalyi Predator vs. Wolverine-ben már sor került egy hasonló találkozásra, de most megkapjuk a Föld legnagyobb hőseit tokkal-vonóval és a hatalmas xenomorph-hordát is királynőstül, a projekt mögött pedig olyan tapasztalt alkotók állnak, mint Jonathan Hickman író (Fantastic Four, The New Avengers, Infinity, The Ultimate Spider-Man, de ő szerezte a Titkos háború alapjául szolgáló 2015-ös Secret Warst is) és Esad Ribic rajzoló (Loki, Silver Surfer: Requiem, Thor: God of Thunder).

wsaliens-vs-avengers240419-043817-1600x900.jpg

A sztori szerint az alienek eljutottak a Földre, de szerencsétlenségükre épp a Marvel szuperhőseivel találják szembe magukat. Persze alapjában véve így még nem lenne elég izgalmas az egész, hiszen a mérleg nyelve mindenképp a Bosszúállók felé billenne, csakhogy az esélyeket némiképp árnyalja, hogy a szuperhősök közül a karakterek idősebb változatai indulnak csatába, és némelyikük már kissé berozsdásodott, ami nem teszi könnyűvé a xenomorphok serege elleni küzdelmet. Hickman egyébként kifejezetten izgatott a crossoverrel kapcsolatban, ahogy ő fogalmazott:

Imádom az Alien-univerzumot és a köré szőtt mitológiát, mindig is beindította a fantáziámat, hogy nyilvánvalóan mennyire erős atmoszférával rendelkezik és jól kidolgozott minden ebben a franchise-ban. Trükkös volt megoldani, hogy ezt a két nagy IP-t összefésüljük, de szerintem Esad és én sikeresen megalkottunk valami olyasmit, ami mindkét franchise rajongói számára működőképes.

A crossoverből egyébként megérkeztek az első képkockák is, amiket itt tekinthettek meg. Az előzetes oldalak szerint Amerika Kapitány, Vasember, Marvel Kapitány, Valeria Richards, Hulk, Fekete Párduc, és a Miles Morales-féle Pókember részvétele már biztosra vehető, az alkotók továbbá megígérték, hogy rengeteg meglepetés-szereplőre lehet majd számítani, és meglebegtették, hogy a hősök közül nem mindenki fogja túlélni a xenomorphokkal vívott harcot.