Most már tényleg nem sok választ el minket attól, hogy a Deadpool & Rozsomák berongyoljon a mozikba. Az alkotás egyik érdekessége, hogy az adamantium karmokkal vagdalkozó ikonikus mutáns filmes pályafutása során először fogja viselni a képregényekből ismerős sárga-kék jelmezét, ami Shawn Levy rendező állítása szerint eredetileg a Marvel Moziverzum atyaúristenének, Kevin Feige-nek az egyetlen kikötése volt, amikor kiderült, hogy Hugh Jackman kész visszatérni a szerepben.

nypichpdpict000013859320.jpg

Az, hogy Hugh Jackman soha nem tűnt fel a karakter legikonikusabb ruhájában, olyan, mintha Superman benne lett volna 10 filmben, de soha nem hordta volna a Superman-jelmezt. Rozsomák nagyságát mutatja, hogy ez nem feltétlenül számított, a karakter több, mint a ruhája.” – nyilatkozott Feige a Variety-nek adott interjújában. Hozzá kell tenni, az MCU atyja annak idején produkciós asszisztensként vett részt a legelső X-Men-film készítésénél, ott volt, amikor Jackman bemutatkozott Rozsomákként, most viszont az ő feladata, hogy bevezesse a mutánsokat a Marvel nagy, összefüggő frencsájzába. A karakter jelmezével kapcsolatban még hozzátette: „Amikor megtudtam, hogy Hugh benne van a Deadpool & Rozsomákban, a stúdió módból átkapcsoltam, és azt kérdeztem: ’Tudjátok, hogy a sárga ruhát kell ráadni, ugye?’

A Marvel amúgy szinte teljesen szabad teret engedett az alkotóknak: ez lesz az MCU első R-kategóriás filmje az amerikai-korhatár-besorolás szerint, továbbá Deadpool azon tulajdonságát is meghagyták, hogy a negyedik falat áttörve folyamatosan kibeszél a nézőknek. Az előzetesek látva ezt Reynolds-ék alaposan kihasználták, a Zsémbes Zsoldos nem rest azt sem megjegyezni, hogy a kokain volt az egyetlen dolog, amit Kevin Feige nem engedett meg nekik.

Nem mondtam ilyet. De beszélgettünk arról, hogy mindig mindenki fél a dolgok Disney-sítésétől. Ez a világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalat idestova 100 éve. Örülni kellene a Disney-sítésnek! De az emberek a durvaságok kipolírozását értik ezalatt” – magyarázta Feige, és azt állította, hogy a Marvel nyitott volt minden ötletre, ő csupán annyit mondott, hogy vannak dolgok, amiken még finomítani kellene. „Ha már vagy huszonnyolcadszor mondasz el egy viccet, előfordul, hogy nem vicces. Lehet, hogy egy kicsit prűd vagyok, ha droghasználatról van szó. De csak annyit jegyeztem meg: ’Meh, ez nem annyira vicces’. Persze Ryan mindent elraktároz az agyában, hogy később kiváló poénokat gyártson belőle. És ezt is belevette a forgatókönyvbe.”

A kérdésre, hogy Reynoldsnak volt-e olyan poénja, amit nem értett és rá kellett gugliznia, Feige így felelt: „Nem volt. Tudom, mire célozgat, de nem megyek ebbe bele. Felnőtt ember vagyok. Minden utalást értek. A Deadpool & Rozsomák talán furcsának hangzik, de egy végtelenül egészséges film. Csak van benne pár csúnya szó és vér.” – fogalmazott az MCU atyja.

A mozi július 25-én érkezik.