Idén februárban egy stábtag halálos balesetet szenvedett a Marvel Studios Wonder Man című minisorozatának forgatásán: az első hírek szerint az illető férfi egy gerendáról zuhant a mélybe, azóta viszont kiderült, hogy valójában egy fából készült átjárón történt a tragédia, ami korhadás következtében összeroskadt, és konkrétan ez okozta J.C. „Spike” Osorio halálát. A stábtag családja természetesen perel a gondatlanság miatt, viszont ők a felvételek helyszínéül szolgáló Radford Studio Centerrel kapcsolatban várják a felelősségre vonást – állításuk szerint az üzemeltető tisztában volt azzal, hogy ezek a fa átjárók veszélyesek, és javításra volna szükségük, a stúdió mégsem tett ezügyben semmit. Erre válaszként a Radford Studio visszeperelt, mivel szerintük az áldozat, vagy annak valamelyik munkatársa gondatlansága miatt történt a tragédia.

wonder-man-ion-energy-powers.jpg

A polgári peres ügy jelenleg is zajlik, de közben a Cal/OSHA (Kalifornia állam Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi hivatala) vizsgálata megállapította, hogy az említett faátjárónak volt egy elhasználódott szakasza, amit nem a rendeltetése szerint fogattak fel a tetőszerkezethez.

Az elhasználódott gerenda gyenge volt, valószínűleg a korának, a környezeti hatásoknak és az évtizedeken át tartó időszakos terheléseknek köszönhetően” – olvasható a hivatal jelentésében, továbbá az is kiderült, hogy Osorio 12 és fél méter magasból zuhanyt a mélybe. A Cal/OSHA két büntetést szabott ki a Radford Studio Centerre, egyenként 22 500 dollár értékben, ehhez jön még a Disney 36 000 dollárja, tehát a két cégnek összesen 81 000 dollárt kell majd kifizetnie. Azonban az ügy még nem zárult le, ugyanis a Disney egyelőre semmilyen hivatalos nyilatkozatot nem adott ki ezzel kapcsolatban, mi több, a szakértők szerint a kiírt 15 munkanapon belül fellebbezni fognak az ítélet ellen.

(Forrás: Variety)