Az értesülések szerint egy Nullbulge névre hallgató hackercsapat sikeresen betört a Disney Slack-szerverébe, és eltulajdonított onnan nagyjából 1 terabájtnyi kényes adatot, amelyek közt lehetnek még be nem jelentett projektek, nyers képek és kódok. Ezek már külön-külön is komoly fejfájást okozhatnak a Mickey egeres cégnek, de ha még hozzávesszük azt, hogy a kiberbűnözők házon belül küldött üzenetekhez, illetve bejelentkezési adatokhoz és egyéb személyes információkhoz is hozzájuthattak, akkor rögtön kikövetkeztethetjük, hogy az elkövetkezendő időben bőven lesz miért aggódnia a fejeseknek és az alkalmazottaknak.

Persze nincs új a nap alatt, legutóbb például 2022-ben történt egy emlékezetes betörés ugyanezen a platformon, amikor egy 18 éves oxfordi hacker, Arion Kurtajt szivárogtatott ki egy rakás játékmenet-videót a jövőre megjelenő Grand Theft Auto VI-ról – az illető végül speciális életfogytiglani börtönbüntetést kapott, mivel több millió dolláros kárt okozott a Rockstar Gamesnek. Feltehetően utóbbival néz most szembe a Disney is: tekintettel arra, hogy a cég mennyi nagy franchise-t tart a szárnyai alatt, egy ekkora mértékű szivárgás hamarosan masszív spoiler-bombákat gyújt majd be a közösségi oldalakon.

A hackertámadással, valamint a szivárgások súlyosságával és azok különböző filmekre és tévésorozatokra gyakorolt hatásával kapcsolatban a Disney még nem adott ki hivatalos közleményt.