A GTA 5 már a megjelenésének hetében az év legjövedelmezőbb befektetése volt, hiszen annak ellenére, hogy a fejlesztés és a marketing együttesen 266 millió dollár volt, ezt az összeget már az első nap visszahozta a játék, s csak három nap kellett ahhoz, hogy az egymilliárd dolláros álomhatárt is elérje -- itt azonban még nincs vége a pénzcsinálásnak. 

A Superdata becslései szerint az elkövetkezendő 12 hónapban a Take-Two további 206 millió dollárra fog szert tenni a GTA 5 letölthető tartalmaiból és mikrotranzakciós rendszeréből. A nagyobb összeget természetesen a hagyományos, a játékot bővítő DLC-k hozzák majd a maguk 165 milliójával, a multiplayer módhoz kapcsolódó mikrotranzakciók pedig 41 milliót -- az elemzők úgy vélik, hogy öt év alatt ezek a számok 344, illetve 93 millióra ugorhatnak, ezzel egy új trendnek teret adva.

A Superdata úgy látja, hogy a Crytek, a Namco Bandai és a Wargaming ennek sikerességét fogja felhasználni a terveik kialakítására, ha ugyanis a becsléseknek megfelelő vagy jobb számokat kap a Take-Two, akkor a jövőben egyre több konzolos játékban találkozhatunk majd hasonló mikrotranzakciós modellel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!