Az Insider Gaming újságírója, Tom Henderson elsősorban a megbízható forrásairól ismert, hiszen az úriember többek közt a Battlefield 2042-vel kapcsolatban is rengeteg részletet világgá kürtölt, jóval a játék megjelenése előtt. Most úgy tűnik, a következő rész van terítéken, amelyről Henderson azt állítja, hogy vagy Battlefield 6 vagy csak szimplán Battlefield címen fog futni, a kampány pedig a közeljövőben, 2027 és 2030 között játszódik majd. A történet középpontjában egy hatalmas privát zsoldoshadsereg foglal helyet, amely szembeszáll a NATO erőivel, a sztori során a Gibraltárra és az USA különböző területeire is ellátogathatunk majd.

hq720.jpg

Azt eddig is tudtuk, hogy az új epizód sok tekintetben visszatér majd a Battlefield 3 és a Battlefield 4 stílusához, azaz nem lesznek operátorok, illetve helyet kap benne a hagyományos kasztrendszer, valamint a rombolható környezet, viszont Hendersonnak még nincsenek információ arról, hogy a teljes pályarészeket összeomlasztó levolution rendszere is újra felbukkan-e. Azonban a lőfegyverek kalibere szerint rombolódik majd a környezet, szóval a nehézgépfegyverek, golyószórók, tanklövegek és robbanóanyagok sokkalta nagyobb pusztítást fognak végezni a kisebb kaliberű társaiknál.

Apropó stukkerek: a pletykák szerint már a játék megjelenése idején kb. 45 fegyverrel indulhatunk a csatába, és a fejlesztők tervei között szerepel az is, hogy a cucc online szegmense nagyjából 10 pályával kezdhesse meg a pályafutását. Ebben segítségükre lesz a Criterion Games, amíg a single player esetében a Motive Studio vezeti a fejlesztést. Emellett a Ripple Effect csapata is beszállt a munkálatokba, Henderson szerint egy harmadik nagy játékmódon dolgoznak, amely egy free-to-play battle royale mellékág lesz, valami olyasmi, mint a Call of Duty: Warzone. Ennek helyszínéül egy trópusi helyszín ad majd otthont, az USA-n belül.

A borítókép forrása: Insider Gaming