Az elmúlt években sajnos hozzászokhattunk ahhoz, hogy a nagyobb címek többsége finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után a megjelenésekor, legyen szó tartalomról, technikai állapotról, legrosszabb esetben pedig mindkettőről. Ugyan felettébb szomorú, amikor egy éveken át várt produkció végül nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, ám szerencsére nem példa nélküli, hogy egy-egy botrányosan startoló alkotás végül főnixmadárként éled újjá, elhozva ezzel azt a minőséget, amit a debütáláskor vártak a rajongók.

Szerintem máig az elképesztő fejlődésen átesett No Man's Sky a legjobb példa erre a jelenségre, de a Cyberpunk 2077 rendíthetetlen foltozgatása miatt is kalapot emelhetünk a CDPR előtt, ahogy a kezdetben óriási csalódást okozó Battlefield 2042-t is alaposan ráncba szedte a DICE csapata – olyannyira, hogy hét szezon is született hozzá a pályafutása során. Az Electronic Arts már többször is ígéretet tett arra, hogy a jövőben többé nem kell tartanunk egy ilyen vérszegény indulástól, nemrég pedig ismét megerősítést nyert, hogy a kiadó minden bizalmát a franchise soron következő felvonásába fektette.

battlefield-ea-electronic-arts-dice-multiplayer.jpg

Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson a legutóbbi pénzügyi beszámolóhoz készített dokumentumban beszélt arról, hogy az új Battlefield kitüntetett figyelmet élvez, és ez az egyik legambiciózusabb projekt a nagy múltú cég történetében. Mindezt azzal is alátámasztotta a CEO, hogy kiemelte: minden szükséges erőforrást és technológiát biztosítanak a munkálatokért felelős csapatnak (amire Wilson egyébként a valaha látott egyik legnagyobb brigádként hivatkozott májusban), ezzel garantálva, hogy tényleg valami rendkívüli dolog születhessen. Konkrét infókat sajnos ezúttal sem kaptunk a papíron rendkívül ígéretes programmal kapcsolatban (abban azért bízhatunk, hogy most nem marad ki a kampány), ám tekintve, hogy az EA is pénzől él, talán nem túlzóak a vezető állításai. Amíg pedig a tényleges leleplezésre várunk, vegyük elő szépen a korábbi Battlefield-játékokat, mivel novemberben három közkedvelt felvonás is nyugdíjba vonul.