Tim Burton kultikus horrorkomédiájának, az 1988-as Beetlejuice-nak jövő hónapban érkezik a folytatása, amelyben a nagyszerű Michael Keaton természetesen újra az ikonikus címszereplő bőrébe bújik, hogy az új belépőként érkező Jenna Ortega mellett bebizonyítsa, hogy igenis van még igény az ilyesféle old school filmekre. Burton és a stáb láthatóan mindent meg is tesz, hogy kellőképp autentikussá tegyék az alkotás szellemiségét, ugyanis a speciális effektekhez kifejezetten kevés CGI-t használtak. Valamint Keaton egy GQ-nak adott interjúban kifejtette, hogy a rajongóknak attól sem kell tartaniuk, hogy a Beetlejuice 2-ben politikailag korrekt tartalmak lesznek, mivel ő és a rendező már a kezdet kezdetén megegyeztek abban, hogy ha a folytatással meg akarják idézni a klasszikus előd hangvételét, akkor sem a főhőst, sem pedig a film többi elemét nem szabad feláldozni a PC atyaúristenének oltárán.

Beetlejuice egy lény. Sokkal inkább egy valami, mintsem egy személy, inkább egy az. És ezt nem azért mondom, hogy politikailag korrekt legyek. Inkább egyfajta erőként gondolok rá. Úgy értem, határozottan van benn egy erős férfi energia, olyan igazi idióta férfi energia, amit szeretek benne. És ezen nem akarsz változtatni, csak azért, mert új idők járnak, arra gondolva, hogy mostantól legyen inkább más a személyisége” – fogalmazott a színész.

A Beetlejuice 2 szeptember 5-én érkezik a magyar mozikba. A filmben valóságos sztárparádét láthatunk majd, Keaton és Ortega mellett pedig olyan színészek is feltűnnek benne, mint Winona Ryder, Justin Theroux, Monica Bellucci, Willem Dafoe és Danny DeVito.