Az újságírók zöme ugyan a keblére ölelte az augusztus 30-án megjelent Star Wars Outlaws-t, ám a játékosok már korántsem voltak ennyire elnézőek a Massive Entertainment csapatával, a Metacritic oldalán ugyanis mindössze 4,9 pontos felhasználói értékelést tudhat magáénak Kay Vess és az imádnivaló Nix planétákon átívelő kalandja. Az emberek többsége leginkább a botrányos MI-t (ezen a téren sajnos sosem domborított a Ubisoft) és a még annál is rosszabb animációkat (különös tekintettel az arcokra) emelte ki a negatívumok közül, ám mivel mégiscsak egy Star Wars címmel van dolgunk, könnyedén azt gondolhatnánk, hogy a felemás fogadtatás ellenére is csilingel a kiadó kasszája.

Nos, a jelek szerint ez egyáltalán nincs így, a GamesIndustry.biz munkatársa, Christopher Dring ugyanis X-en számolt be arról, hogy fizikai eladásokat tekintve az Outlaws cirka 55%-kal elmarad a Star Wars Jedi: Survivortől az Egyesült Királyságban (természetesen az azonos időszakot tekintve), ami azért jelentős különbségnek mondható. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a Ubisoft valamiért elég későn kezdte el felpörgetni a program marketing kampányát, de még ezzel együtt is nagyobb érdeklődésre számítottunk ennél – bár Dring aláhúzta, hogy a számok egyelőre nem teljesek, a digitális eladások pedig jelentősen árnyalhatják az összképet.

Jelen pillanatban tehát még nem tudni pontosan, hogy mennyi az annyi, mindenesetre eléggé sokatmondó, hogy a Ubisoft részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékkal csökkent az elmúlt öt nap során, ami így tízéves mélypontra, 15,50 euróra esett a párizsi tőzsdén. A Ubisoft piaci kapitalizációja jelenleg 2 milliárd euró (2,2 milliárd dollár) alatt van, ami arra enged következtetni, hogy a befektetők nem igazán elégedettek a Star Wars Outlaws pénzügyi teljesítményével – a hét vége felé remélhetőleg megkapjuk a pontos számokat.