Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Nemsokára érkezik a Castlevania: Lords of Shadow 2 című játék, melyhez a Konami kiadott egy új és rövid előzetest. A trailer egy sorozat első része, mely a játékban szereplő különleges fegyvereket és képességeket mutatja be. Drakula a történet folyamán új fegyvereket találhat és képességeket szerezhet, melyeket felhasználhat ellenfelei legyőzéséhez. Az első ilyen fegyver a Void Sword nevű kard, melyhez hősünk a játék kezdeti szakaszában jut hozzá; különlegessége, hogy elszívja az ellenfelek életenergiáját, és azt gazdájának adja át. Érkezett továbbá egy másik videó is, melyben a Mirror of Fate-ben látott Toymaker teszi tiszteletét, s keseríti meg Drakula amúgy is sanyarú életét.

Megjelent a Civilization 5: Complete Edition, ami egy csomagban tartalmazza az alapjátékot és annak valamennyi, kicsi (civilizáció- és pályacsomagok) és nagy (Gods & Kings és Brave New World) kiegészítőjét. A hazánkban a Cenega gondozásában kiadott szett 11 ezer forintos árcédulával várja a széria rajongóit.

A Sony Online Entertainment elnöke, John Smedley nemrégiben elhintette, hogy a csapatának következő, egyelőre be nem jelentett játékát szeretni fogják azok, akik élvezték a Star Wars Galaxiest, a héten azonban közölte: nem egy sci-fi, s még csak nem is egy vadnyugati programot készítenek. Megtudtuk azt is, hogy egy belsőnézetes, városépítéssel, bázisvédelemmel és fegyverkészítéssel megbolondított MMOG-t várhatunk, illetve megjegyezte: nagy rajongója a Revolution sorozatnak, felvetve ezzel azt a lehetőséget, hogy egy posztapokaliptikus Földet kapunk, ami ugyebár se nem sci-fi, se nem western. Várjuk a további részleteket!

A Ubisoft Reflections részt vesz a The Division fejlesztésében. Ezt a stúdió menedzser-igazgatója, Pauline Jacquey jelentette be. A csapat körülbelül negyven százaléka dolgozik a játékon, de minden fontos munkafolyamatból kiveszik a részüket: így a Nagy Alma építésében, az RPG-elemek és az online komponensek megalkotásában, és így tovább.

Az International Film Music Critics Association bejelentette jelöltjeit, akik a 2013 legjobb zenéjének járó díjat vihetik el. A kategóriák között megtalálható a legjobb játékzenének járó díj is, melyért öt alkotás versenyez. Ezek az Assassin’s Creed: Black Flag (Brian Tyer), a Beyond: Two Souls (Lorne Balfe), a Company of Heroes 2 (Cris Velasco), a Puppeteer (Partrick Doyle) és a Remember Me (Olivier Deliviere). Én a Beyondnak szurkolok. Ti melyik játéknak adnátok a díjat?

A Second Life-ot készítő Linden Lab megválasztotta új vezérigazgatóját, aki a múlt héten távozott Rod Humble-t váltja. Az új főnök Ebbe Altberg.

A Call of Duty: Ghosts első letölthető tartalma, az Onslaught február 27-én jelenik meg PC-re, PS3-ra és PS4-re, vagyis majdnem kereken egy hónappal azután, hogy az Xboxos kiadás elérhetővé vált. A DLC négy új multiplayer pályát és friss kooperatív missziókat hoz 15 dollár ellenében.

A Rockstar bejelentette, hogy a GTA 5 multiplayer módjának bandarendszerében megemelték a maximum létszámot: immáron ezer fő tartozhat egy lobogó alá. Ezen kívül elindult a Crew Head to Head Playlist, amiről részletesen a hivatalos oldalon olvashattok, s ha már ott jártok, nézzétek meg azt a 10 rajongói küldetést is, amik megkapták a fejlesztők elismerését, ezáltal bekerülve a multiplayer missziók körforgásába.

A CCP április 30-án egy ötméteres emlékművet fog felállítani a Reykjavíkban, Izland fővárosában, de nem akármilyen szobor lesz ez, ugyanis minden, március elsején aktív előfizetői státuszban lévő EVE Online játékos nevét felvésik rá, a talapzat alá pedig laptopot helyeznek, ami egy időkapszula szerepét tölti be, tele képekkel és üzenetekkel, mind a fejlesztőktől, mind a rajongóktól. Az alkotást Sigurður Guðmundssont készíti az EVE Online két tervezőjének közreműködésével.

eve-online-monument.jpg

Február 11-én érkezik a negyedik Headhunter-küldetés a Borderlands 2-höz. A csomag a Mad Moxxi and the Wedding Day Massacre címet kapta, s ebben a címadó hölgyeménnyel, valamint annak pajkos robotjával, az Innuendo Bot 5000-rel arra vállalkozunk, hogy a szerelem ünnepének alkalmából kibékítsünk két rivális klánt -- mondanom sem kell, hogy ennek nem lesz jó vége. A Mad Moxxi and the Wedding Day Massacre 3 euróba kerül, s PC-re, Xbox 360-ra, PS3-ra és Macintoshra egy időben fog megjelenni.

Megjelenési híreink: a World of Tanks Xbox 360-as változata február 12-én fog elstartolni, a Strider PS3 és PS4-re február 18-án, majd pedig másnap PC-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra érkezik meg, a Soul Calibur: Lost Swords idén tavasszal jelenik meg Európában, kizárólag PS3-ra, s végezetül, valamikor márciusban fut be a Stealth Inc: Ultimate Edition PS4-re, amelyben az alapjátékot és annak két kiegészítőjét is megtaláljuk.

A Ruffian Games (Crackdown 2) egy új játékot készít. Ennek a Game of Glens címet adták, s egy sajátos stratégiai játékkal állunk szemben, melyben az a célunk, hogy leromboljuk a velünk szembenálló csapat rozoga tornyát, miközben igyekszünk megvédeni saját, szintén alig álló tákolmányunkat -- ostromló egységek építésével az offenzívára hajthatunk rá, nyersanyagok gyűjtésével pedig építményünk szerkezetét erősíthetjük. Az nyer, akinek a tornya tovább marad egyben.

A projekt elkészítéséhez a Ruffian Games nem a népszerű Kickstartert vagy ennek egyéb, jól ismert variánsait használja, hanem a Squeenix Collective program keretében próbálkozik. Ennek lényege, hogy négy héten át lehet szavazni a játékra, s ha az érdeklődők elég jónak találják az alkotást, kvázi zöld utat adnak, megkezdődhet a tényleges gyűjtés a Square Enix támogatásával. Erre az oldalra látogatva lehet szavazni.  

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2