Megkezdődött a 2014-es Amnesia Fortnight, a Double Fine saját kis eseménye, amelynek keretében két hétre szüneteltetik az éppen aktuális projektjeiket, felosztják a stúdiót kisebb csapatokra, és nekiállnak ötletelni. A múltban így született meg a Stacking, a Costume Quest és a Spacebase DF-9, s idén is jó eséllyel egy-két új játékot köszönthetünk -- a legjobb az egészben pedig az, hogy nekünk, játékosoknak is van beleszólásunk az egészbe.

A Humble Bundle oldalára látogatva ezúttal nem csak egy újabb csomag vár minket, hanem az Amnesia Fortnight oldala is, ahol 1 dollár befizetését követően (amellett, hogy megkapunk öt programot 2012-ből) szavazhatunk, hogy melyik három ötletből készüljön prototípus, az átlagárat megütve pedig ahhoz is közünk lehet, hogy melyik játék fejlesztését irányítsa Pendleton Ward, akinek nevéhez az Adventure Time sorozat köthető. Továbbá 35 dollárért Blu-ray lemezen a miénk lesz az Amnesia Fortnight eseményeit bemutató dokumentumfilm, és persze a kész prototípusok is.

Május 10-én lesz eredményhirdetés, majd megkezdődik a munka. A prototípusok elkészítését a Double Fine rögzíteni fogja (live stream és napi összefoglalók), így a kulisszák mögé betekintve láthatjuk majd, hogyan válnak valóra az ötletek, s amint készen vannak a programok, le is tölthetjük majd ezeket Windows platformra.

Apropó Humble Bundle, megkezdődött a heti vásár, amiben most a Double Fine játékait vehetjük meg. A minimumért a Psychonauts, a Costume Quest és a Stacking jár, de 6 dollárért a Brütal Legendet is megkapjuk, illetve ha befizetünk 16,74 dollárt, korai hozzáférésben a Spacebase DF-9 is a markunkat üti.