Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Az EA beismerte, hogy a PunkBuster kitiltott jó pár olyan Battlefield 3 játékost, akik az ég egy adta világon semmi rosszat nem csináltak. A kiadó sajnálja, hogy ez történt, de nem az ő hatáskörük, hogy ezeket a kitiltásokat visszavonják, ez ugyanis az Even Balance  feladata. Az EA természetesen azon van, hogy minél gyorsabban megoldják a problémát, s fel is oldottak pár kitiltást, de ha még vannak érintett játékosok, azok az itt leírtakat kövessék.

Érdekes, bár teljesen érthető felvásárlás történt a héten, az Oculus Rift csapata ugyanis az ernyője alá vonta a Carbon Designt. Ez egy tervezőcég, melynek nevéhez számos egyéb mellett az Xbox 360 kontrollere, valamint az eredeti Kinect kialakítása fűződik, s minden bizonnyal vastagon benne lesznek abban, hogyan alakul az Oculus Rift kinézete a jövőben. A felvásárlás még a nyár vég előtt végleges lesz, részleteket azonban nem tudunk meg, csak annyit, hogy a Carbon Design nem költözik el, hanem maradhatnak Seattle-ben, ahol közeli munkát végeznek majd az Oculus Redmondban székelő kutatási és fejlesztési osztályával.

Megjelent a Valiant Hearts, úgyhogy irány játszani, illetve előtte még nézzétek meg a premier alkalmából kiadott videót.

Megjelentek az első képek a PES 2015-ből, a játék egyik érdekessége pedig az, hogy ez az első a sorozatban, amit az angliai csapattal közösen fejleszt a Konami, hogy hihetőbb legyen a játék. A képeken ez részben látszik is, hiszen részletesebb közönséget csodálhatunk meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Elkezdődött a World of Warcraft: Warlords of Draenor nyílt bétatesztelése. Az első fázisban Tanaan Jungle-re fókuszál a béta, innen juthatnak el a játékosok a következő területre, a Szövetség képviselői Shadowmoon Valley-be, míg a Horda tagjai Frostfire Ridge-be. A játékosok használhatják a bétában az eddigi karaktereiket, illetve nincs titoktartási nyilatkozat sem, így a tapasztalatokat meg lehet osztani, akár képek, akár videostream formájában. A kiegészítő december 20-án fog megjelenni, vagy valamivel előtte.

Vince Zampella, a Respawn Entertainment társalapítója kijelentette, fogalmuk sincs, hogy mihez kezdenek a Titanfall után. „Őszintén mondom, nem tudom. Annyira lefoglal minket a Titanfall támogatása, és javítása, hogy még elgondolkodni sem tudtunk, hogy mi jöjjön ezután.” Dusty Welch működésért felelős igazgató közölte, hogy a Respawn legújabb alkalmazottjainak (volt God of War fejlesztők) az lesz a feladatuk, hogy megtalálják a választ arra: az F2P és a mobilprogramok növekvő táborában milyen lehetőségei vannak a stúdiónak.

Megjelent a független Yacht Club Games az első játéka, a Shovel Knight, melyet a kritikusok nagy többségben kivétel nélkül imádnak. Az akció-platformer játékot eddig több mint negyven újság és online magazin értékelte, melyből csak négy adott 75 és 85 pont közötti osztályzatot, a többi 93-100 ponttal jutalmazta. A 8 bites megjelenítésű játékról az IGN a következő összegzést adta: „Beleszerettem a Shovel Knightba. Nemcsak azt érti, hogy mit akarnak a retrójátékosok, de azt is, hogy mi az a retró. Briliáns ötleteket használ fel a múltból, miközben azokat egy teljesen egyedi játékká transzformálja. Hét-nyolc órás játékidőt biztosít (és egy New Game + lehetőséget), amelyet nagyszerűen lehet eltölteni. Akár úgy, hogy újabb és újabb szinteket old meg a játékos, vagy éppen egy végigjátszottra megy vissza, hogy pénzt gyűjtsön, amiből fejlesztéseket vehet, vagy pedig azért, hogy felfedezze a titkok mindegyikét. Nagyszerűen néz ki, a hangok kiválóak, a játékmenet fantasztikus. A Shovel Knight 2014 eddigi legjobb játéka, az old-school műfaj egyik legőszintébb megnyilvánulása. Akkor is, ha éltél a NES korszakban, akkor is, ha később születtél, a Shovel Knight egy olyan játék, amit játszani kell.”

Új trailer jelent meg a Sacred 3-hoz, mely kizárólag PS3-ra és Xbox 360-ra, és PC-re fog megjelenni. A játék augusztus elsején jelenik meg Európában, és egy kompetitív multiplayer hack ’n’ slash lesz, mely visszahozza Ancaria legjobban szeretett karaktereit. Seraphim, Ancariam, Khukuhru mellett új szereplők is bemutatkoznak, akiknek meglesznek a saját képességeik, fegyvereik, amiket természetesen a játékos stílusának megfelelően lehet fejleszteni. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2