Konzol

A héten megtartott Google I/O nem teljesen tartozik a PC Guru profiljába, de ha van valami a játékiparral kapcsolatban, arról beszámolunk, így arról is, hogy a Razer bejelentett egy gamereknek is szánt mikrokonzolt a frissen bejelentett Android TV alapjaira.

Az Android TV-ről röviden annyit kell tudni, hogy ez a Google sokadik nekifutása arra, hogy meghódítsák otthonunk legnagyobb képernyőjét, a tévét. Ezúttal nem okostelefonná akarják tenni a készülékünket és nem is egy halva született hardvereszközzel próbálkoznak, hanem egy leegyszerűsített és lecsupaszított Android operációs rendszerrel jelentkeznek, ami egyszerű kezelhetőséget és egyértelműen, könnyen áttekinthető navigálást kínál -- na meg némi játékokat.

Az Android TV ugyanis játékokra is jó -- igaz nem PC, Xbox One vagy éppen PS4 típusú és szépségű programokra kell számítani, hanem olyanokra, amiket egy okostelefonon is megtalálnánk, mert ugyebár közös az alap. A célcsoport így a casual gamerekre szűkül, akik csap pár percet, órácskát szeretnének elütni a tévékészülék előtt, mielőtt valami mást csinálnának. Kis, egyszerű játékok vannak nekik terítéken, a gamer-körökben jól ismert Razer pedig igyekszik lecsapni erre a piacra egy dedikált Android TV mikrokonzollal, ami az ígéretek szerint nem csak filmek, sorozatok, zenék és egyebek streamelésére lesz jó, hanem a játékosok igényeit is ki tudja majd elégíteni, ebbe beleértve a hardcore réteget is, bárhogyan is nézzen ez ki a gyakorlatban. A mikrokonzolról még egyéb infókat nem kaptunk.

razer-android-tv.jpg

A Google-nél maradva apró érdekesség, hogy a cég is előrukkolt a maga virtuális valóság szemüvegével, de semmi komolyra nem kell gondolni, csupán egy házi barkács útmutatót raktak fel az internetre. Ezt követve elkészíthetünk egy fejre illeszthető keretet, amiben ha belecsúsztatjuk az okostelefonunkat, egy, az Oculus Rifthez távolról valamelyest hasonló élményt kapunk. És hogy mi támogatja ezt? Hát a Google saját programjai, a Google Earth, a YouTube, a Photo Sphere, az Exhibit, a Street View és a Windy Day. Instrukciók a hivatalos oldalon.

android-vr.png

Megjelent a Peggle 2 legújabb letölthető tartalma, ami egy régi ismerőst, az első játékban feltűnt Jimmy Lightningot hozza át a folytatásba, s vele együtt 10 új pályát, 10 megmérettetést és 30 elvégzendő feladatot. Az ár: 2 dollár.

A közkedvelt The Banner Saga iOS és Android operációs rendszerre is megjelenik. A munkálatokat a Stoic végzi, s direkt ezekre a platformokra írták át a játékot, megtartva annak minden jellegzetességét, csak a kezelést szabva át. Megjelenési dátum még nincs.

12 perc Freedom Wars gameplay érkezett egyenesen Japánból.

Augusztus 27-én jelenik meg Európában az inFamous: Second Son első add-onja, mely a First Light alcímet viseli. Ennek a megjelenését a Sucker Punch az idei E3-on jelentette be, közvetlenül a PS Store-ból lehet majd megvásárolni, 15 dollár/euró ellenében. A főszereplő Abigail „Fetch” Walker lesz, akinek a történetét nem könnyű elmesélni, mondta el Jason Connell kreatív vezető. „Lesz itt drogfüggőség, szívfájdalom, elhagyatottság. Fetch karakterét játszva megtapasztalod azokat az eseményeket, amelyek azzá a személlyé tették, akit a Second Sonban megismertél. Láthatod, hogyan birkózik meg életével a Curdun Cayben, miután elfogta a DUP, és azt is láthatod, milyen messzire megy el, miután eltűnik a testvére.” 

Rengeteg kép jelent meg a Madden NFL 15 játékhoz!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Madden NFL 15, a FIFA 15, és az NHL 15 mind elérhető lesz Ultimate Edition kiadásban. Ezek hetven dollárba fájnak, és a játékokon kívül rendszeresen letölthető extra csapatokat tartalmaznak, plusz még néhány egyéb jóságot, amelyet az EA Sports nem részletezett. A csapatokat egyébként mikrotranzakció útján is meg lehet majd vásárolni. Az NHL 15 ötven Golden Packot kap, melyekből hetente kettőt lehet letölteni. A FIFA 15 40 Golden Packot kap, ezeket 40 héten keresztül lehet megszerezni, az NFL pedig 30-at, melyet 10 héten keresztül lehet tölteni (tehát hetente három csomagot). Az Ultimate Editionök megjelennek PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, és Xbox One-ra, a FIFA 15 pedig ugye PC-re is kapható lesz.

A Sony bejelentette, hogy érkezik a The Last Of Us Remastered Edition PS4 Bundle, mely elsőként Európában fog megjelenni, 430 eurós áron. A csomagot már elő lehet rendelni. Hatvan FPS sebesség, Full HD felbontás, jobb árnyékok és fények, fejlesztett karaktermodellek, nagyobb látótávolság – ezek a Remastered Edition legfontosabb fejlesztései. Alább láthatjátok a dobozképet. Kell? Persze!

the-last-of-us-remastered-ps4-bundle.jpg

A Natural Doctrine stratégia/RPG keverék szeptember 19-én jelenik meg Európában.

A Nintendo bejelentette, hogy a Mario Kart 8 című játékból megközelítőleg kétmillió példányt adtak el, egy hónappal a megjelenés után, amivel a játék minden idők egyik legjobb Wii U címévé lépett elő.

A hét kérdése: melyik játékkal fogsz játszani a nyári szünetben?

1 2