Ivata Szatoru, a Nintendo elnöke ma egy igen megrázó nyílt levelet tett közzé a konzolgyártó honlapján. Ebben leírta, hogy a múlt héten egy komoly műtéten esett át, a felépülése pedig még beletelik egy kis időbe, így egy darabig nem mutatkozik a nyilvánosság előtt.

Ivata epevezetékén egy rutin orvosi vizsgálat során egy kinövést találtak, amely azért különösen veszélyes, mivel az ilyesmit nehéz felfedezni, így idővel súlyos komplikációkat okozhat, sőt, akár rákos megbetegetéssé is fejlődhet. Szerencsére a kinövést korai állapotában sikerült fellelni, még mielőtt bármilyen komolyabb kárt okozhatott volna a szervezetben, az orvosok pedig az azonnali műtéti eltávolítás mellett döntöttek.

Ivata Szatoru 54 éves japán üzletember, akinek a Wii uralma alatt nagyon jól ment a sora, ám amikor 2012-ben a Nintendo kiadta a Wii U-t, a gép premierjét követő negatív véleményhullám és a rossz, már-már csőddel fenyegető eladások kissé megtépázhatták az egészségét. Reméljük, hamarosan jobban lesz, mert imádjuk hallgatni a lelkes bemutatóit -- a 4Chan közössége egyébként egy hatalmas kollázzsal kívánt jobbulást az elnök úrnak.

Ivata Szatoru