Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Minden idők legnépszerűbb játéka, a Tetris visszatér, méghozzá, PC-re, PS4-re, és Xbox One-ra is! Az új generációs verzió a Tetris születésének harmincadik évfordulóján jelenik meg. A Ubisoft állítja, hogy a Tetris Ultimate címre keresztelt program „minden idők legjobban szeretett játékának következő lépcsőfoka lesz”, fejlett közösségi lehetőségekkel, online eredménytáblákkal, hogy mindenki láthassa a helyét a legjobb játékosok között. A Tetris Ultimate kizárólag digitális letöltésként jelenik meg, valamikor ősszel. Alább láthatjátok az első képeket, melyek megjelentek a bejelentés után.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az EVE Online az a játék, amelyben a legkisebb hibából is komplett háború robbanhat ki. A fejlesztő CCP Games nem olyan rég 56 embert bocsátott el az atlantai irodából, most pedig újabb elbocsátások történtek, ezúttal Izlandon. Negyvenkilenc embernek kellett távoznia a cég kiadói részlegéből: „Nehéz búcsút mondani a barátoknak és az ismerősöknek, de ez a döntés annak a folyamatnak a része, amit a CCP Games hónapokkal ezelőtt elkezdett. Azoknak, akik érintettek, a CCP az új elhelyezkedéshez segítséget és végkielégítést biztosított." -- közölte a CCP Games munkatársa.

A 2013-as Remember Me című játéktól mindenki sokat várt, hiszen a trailerek, gameplay-videók egy kiváló játék képét mutatták, aztán amikor megjelent, csak egy közepes programot kapott az, aki megvásárolta. A Dontnod Entertainment most a Square Enixnek dolgozik egy csak digitálisan megjelenő játékon. Oscar Guilbert, a stúdió feje elmondta, hogy a program eltérő lesz a tradicionális történetvezérelt játékokhoz képest. Lee Singleton, a Square Enix munkatársa pedig közölte, hogy régóta ismeri Oscart és csapatát, és tudja, hogy nagyon tehetséges emberek. Régóta szeretett volna velük dolgozni, de eddig nem volt olyan játék, amelyet rájuk bízhatott volna. Most már van. Egyelőre nem mondhatnak többet, de hamarosan megosztanak majd információkat.

Vannak rossz játékok, de amit az Air Control fejlesztője csinál, az mindennek a legalja. A játék a Stemen jelent meg nem olyan rég, és a hat eurós program a következő szöveggel hirdeti magát: „Próbáld ki a videojátékok történelmének legjobb repülőszimulátorát!” A repülőszimulátor minőségét jól szemlélteti alábbi videó. Ráadásul a vásárlók negatív értékeléseire reagálva a fejlesztő visszaszólt, hogy az ő játéka tökéletes, és biztos a vásárló gépe túl gyenge ahhoz, hogy megfelelően futassa a programot. Hihetetlen, nem?

A Victory at Sea társasjátékból az Evil Twins PC-re megjelenő programot készít. A társasjáték nyolc éve jelent meg, és a kezdeti negatív kritikák ellenére népszerű lett. Belépőszintű játék volt, amely megfelelően használta fel a Moongoose tengerészeti hadijátékainak szabályait, de azokat egyszerűbb formában tálalta azok számára, akik a műfajjal csak éppen megismerkedtek. „Az adaptáció felhasználja az eredeti játék néhány részét, de új tulajdonságokat is kapott a mélyebb játékélmény érdekében.” -- mondta Mark Carroll kreatív igazgató, majd hozzátette: „A kampány a játék legegyedibb része lesz. Teljesen egyedi játékmechanikát készítettünk, melyben a hajók, a kikötők, és a különböző frakciók egymástól teljesen függetlenül működnek, és ez lehetővé teszi a sandbox játékélményt. A világ élő és lélegző lesz, így a játékos a saját céljai elérésével foglalkozhat, míg körülötte tombol a második világháború.” A Victory at Sea a tervek szerint idén szeptemberben jelenik meg Steamen, de addig is íme egy alfa játékmenet-videó.

Új videó jelent meg az Ultra Street Fighter 4 című játékhoz, mely játékmenetet is tartalmaz bőven. Alább láthatják a trailert. Az Ultra Street Fighter 4 augusztusban jelenik meg PC-re és konzolokra, 30 eurós áron.

A Crystal Dinamics be fog jelenteni egy új játékot az E3-on, közölte a cég munkatársa a Spike TV műsorában. Remélem, ez az új játék a tavaly megjelent nagyszerű Tomb Raider folytatása lesz. 

A Valve volt üzleti vezetője, Jason Holtman, aki egy fél évig a Microsoftnál dolgozott, most az Oculus Rift csapatához csatlakozott. Elmondta, hogy nagyon lelkes, mert gyerekként imádta a Battlezone-t, az összes zsebpénzét negyeddollárosokra váltotta, hogy hétvégén elmehessen a közeli bevásárlóközpont játéktermébe. Szerinte a Battlezone volt az első VR-játékok egyike. "Még mindig szívesen gondolok vissza rá. Szeretnék repülni, sétálni az idegen földeken, és megnézni a Nagy Piramisokat. Erről szól a VR: a lehetőségek nyilvánvalóak, azonnaliak, és végtelenek." Azt is elmondta, hogy ő nem a tradícionális mérnökszemlélettel áll hozzá az Oculushoz. Ő egy olyan ember, aki felujjong, ha észrevesz a termékben egy új lehetőséget, amelyet segíthet megvalósítani, hogy majd a későbbi fejlesztők abból a lehető legjobbat hozzák ki.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2