Vannak olyan örökzöld kultszörnyek, amelyek örökre a retinánkba égtek és évekkel később sem veszítettek rémisztőségükből, ilyen például az Alien vagy a Predator. Az alábbi hat (állatszerű) szörny nem vált ilyen híressé, pedig kifejezetten kreatív és jól kivitekezett monster-dizájnnal rendelkeznek. Enyhén spoileres leírások következnek.

A szörny (Sötét erdő / The Monster / 2016)

Nincs bosszantóbb, mint mikor félős kislányunkat nyugtatgatjuk, hogy szörnyek nem léteznek, aztán éjjel lerobban a kocsink az erdőben és megtámad minket egy... szörny. Ez az erdőben lakozó fenevad nem válogatós, embert és állatot egyaránt szívesen öl. Szadista teremtmény, aminek teste denevérre emlékeztet és egyetlen gyengéje az erős fény.

monster.jpg

Moorwen (Az Idegen / The Outlander / 2008)

Ez a szörnyünk tulajdonképpen egy menekült, hiszen a - szintén Moorwen névre hallgató - bolygóját porig bombázta és kolonizálta egy emberhez hasonló faj. Egy példány azonban potyautasként a Földre kerül egy űrhajóval, ahol a vikingek próbálják megölni, igencsak kezdetleges fegyvereikkel. A rémség villámgyors, ráadásul bőre tűzálló és biolumineszens, azaz pirosan világít.

moor.jpg

Kothoga (A Bestia / The Relic / 1997)

A történet szerint amazonasi bennszülöttek itatnak titkos főzetet egy antropológussal, aminek eredményeképpen félelmetes szörnnyé változik.Ha a lényt jobban megnézzük, sok állatra emlékeztet, hiszen van itt minden, mint a búcsúban: oroszlán, hal, ló, alligátor és pók. A megvalósításért a Terminator filmek mestere, Stan Winston volt felelős. Fun fact: a stáb alig talált múzeumot, amely engedte, hogy ott forgassanak, mert az igazgatók úgy gondolták, a film elijeszti majd az embereket a múzeumlátogatástól.

koth.jpg

Clover (Cloverfield / 2008)

A hatalmas, mélytengeri lény, akinek eredetéről semmit nem tudunk, csak annyit, hogy az Atlanti óceánban aludt, amíg pár tengeralattjáró fel nem ébresztette. Ha nem lenne elég, hogy egy hegyomlás szörny rombolja porig Manhattant, testéről kisebb paraziták árasztják el az utcákat és támadják az embereket, akik a harapásuktól később felrobbannak (?). A katonaság végül feláldozza New Yorkot Clover elpusztítása érdekében, de a film utolsó mondataként elhangzik, hogy nem halt meg.

clover.jpg

Licker (A Kaptár / Resident Evil / 2002)

Az első Resident Evil filmben láthattuk először a vásznon ezt a T-vírus által létrejött csodát. Licker, a "nyaló" bizonyára hosszú nyelvéről kapta a nevét. Az Umbrella Corporation egyik legnépszerűbb biológiai fegyvere, aminek nincs bőre - így gyönyörködhetünk izmaiban -, de még agyát sem fedi semmi. Ja, és még vak is, hiszen nincs szeme. Ennek ellenére nincs előle menekvés, hiszen remekül hall, karmaival simán feltép egy vasúti kocsit és akkor is véged, ha csak megsebesít, ugyanis akkor te magad is borzalmas mutánssá változol.

licker.jpg

Gwoemul (A gazdatest / The Host / 2006)

A Han folyó réme, aki rászabadítja a terrort Szöul városára. Gwoemul a legdurvább halszörny, akit valaha láttunk. A vízbe engedett formaldehid-szennyezés eredményeképpen mutálódott, kiegészülve hatalmas fogakkal és egy hosszú, ebihal-szerű farokkal. A szárazföldön is tud járni és állkapcsa több részre képes kinyílni. Ha mindez nem tenné elég halálossá, még egy gyilkos vírust is hordoz, na tessék.

host2.jpg

Tudsz még hasonlókat? Ha igen, írd meg nekünk kommentben!

Képek forrása: IMDB, Bloody-Disgusting