A Marvel Studios az élőszereplős projektek mellett animációs fronton is komoly dolgokkal készül előrukkolni. A Your Friendly Neighborhood Spider-Man idén év végén startol streamingen, a Marvel Zombies munkálatai jelenleg is folynak, valamint fejlesztés alatt áll egy Vakandára fókuszáló sorozat, Eyes of Wakanda címmel, amit még tavaly decemberben jelentettek be, de azóta nem sok mindent hallottunk róla. A D23-on azonban a sorozaton dolgozó Ryan Coogler (a két Fekete Párduc-film rendezője) izgalmas részleteket árult el az alkotás történetéről, illetve lerántotta a leplet egy rég nem látott szuperhősről is, aki feltűnik majd a széria cselekménye során.

Persze a sorozat rövid ízelítőjét csak a D23 közönségének vetítették le, de a friss információkat immáron mindenki magába szívhatja. Az Eyes of Wakanda a Marvel Moziverzum új szegleteit fogja feltárni, köztük a misztikus K’un-Lun nevű várost, ami a Netflixen futott Marvel-sorozatokban (Daredevil, Vasököl, Luke Cage, A Védelmezők) is említésre került, és ezzel összefüggésben felbukkan majd maga Vasököl, pontosabban a karakter egy új verziója. Ugye a streaming-platformon megjelent szériában Finn Jones játszotta a figurát, aki nem mellesleg pont K’un-Lunban tett szert a szuperképességére. Azonban ez a szuperhős egyáltalán nem ugyanaz lesz, akit korábban megismerhettünk.

defenders-iron-fist2.jpg

Coogler elmondta, hogy a sorozat középpontjában a központi hírszerzéssel foglalkozó War Dogs áll majd, akik Vakanda titkait őrzik, de az ország cseppet sem lesz idilli hely, mivel egy új szereplő, Noni azért küzd, hogy leleplezze a korrupciót, ami megmérgezi a közösségüket. Az Eyes of Wakanda antológia jellegű lesz, elmélyül az ország történelmében, és különböző korszakokat mutat be – mindezt pedig 3D-s animációval valósították meg.

A széria négy epizódból fog állni, és elvileg már idén elstartol a Disney+-on.