A barátságos és közkedvelt Falmászó már jóval azelőtt a filmipar egyik legnagyobb arany tojást tojó tyúkjának számított, hogy a Marvel Moziverzumba került volna, ám az MCU égisze alatt egészen új magasságokig jutott a karakter. A Tom Holland-féle trilógia befejező darabja, a Nincs hazaút csaknem 2 milliárd dollárt termelt globálisan, így természetesen a következő rész is készül (Kevin Feige állítása szerint nemsokára kézhez kapja a forgatókönyvet), de addig sem maradunk Hálószövő nélkül. A Your Friendly Neighborhood Spider-Man című animációs sorozat idén novemberben startol a Disney+-on, és noha alapvetően előzménytörténet lesz, egy alternatív idővonalon fog játszódni, ahol Tony Stark helyett Norman Osborn, a későbbi Zöld Manó lesz Peter Parker mentora.

A D23-on kiderült, hogy a gonosztevőt Colman Domingo (Fear the Walking Dead, Eufória, Transformers: A fenevadak kora) szinkronizálja, továbbá a miniexpón néhány képet is közzétettek a szériából.

Levetítettek egy rövid ízelítőt is, azonban ez csak a rendezvényre látogatók kiváltsága volt, ám a Discussing Film jóvoltából megtudhattunk, hogy mi szerepelt az említett videóban. Egy rövid bevezetővel indítottak, amely alatt a klasszikus Pókember-téma szólt, ami egy trendi hip-hop dalra váltott. Ezt követően ugrottunk Peter legelső középiskolai napjára: a főhős megérkezett az intézménybe, ám Doctor Strange is megjelent a színen Venom kíséretében, akik azon nyomban megverekedtek – közben egy radioaktív pók átjutott a mágus által megnyitott portálon, ami végül megcsípte Petert. A Discussing Film riportere szerint mind az animációs stílus, mind pedig a jelenetszerkesztés képregényhatású, leginkább a ’60-as években megjelent füzetekre hasonlít, szóval a sorozat olyan lesz, mintha egy mozgó képregényt látnánk.

A D23 közönsége láthatott egy másik jelenetet is, ami már öt hónappal a pókcsípés után játszódik. Ebben a hős a Pókember: Hazatérést idéző kosztümben üldözi a bűnözőket, akik között van egy különleges bakancsot viselő gonosztevő, valamint egy nő, aki egy speciális pengét forgat. A Falmászónak csata közben Osborn ad tanácsokat egy kommunikációs csatornán keresztül, hogy a tinédzser szuperhős el tudjon bánni a rosszarcúakkal.

A Your Friendly Neighborhood Spider-Man tehát 2024 novemberében érkezik a Disney saját streaming-platformjára. A sorozatot Jeff Trammell fejlesztette, és Domingo mellett olyan színészek hangját is hallhatjuk majd, mint Hudson Thames, Eugene Byrd, Grace Song, Hugh Dancy, Kari Wahlgren, Zeno Robinson, Charlie Cox és Paul F. Tompkins.