Robert Kirkman (The Walking Dead, Invincible) Marvel Zombik című, magyarul is megjelent ötrészes minisorozata minden idők egyik legbetegebb Marvel-képregénye. Noha az MCU a maga módján jókora gyerekes humorral nyakon öntve adaptálta az eredeti alapanyagot a Mi lenne, ha…? első évadában, a koncepció alapvető tulajdonságait megtartotta, amiben egyébként bőven maradtak még lehetőségek – az önálló Marvel Zombies animációs szériának pedig pontosan az lesz a célja, hogy sikeresen kiaknázza ezeket.

Az alkotás premierje egyelőre nem ismert, bár korábban úgy állt a dolog, hogy még idén láthatjuk a szuperhősök és az élőhalottak küzdelmét – de ez már egyáltalán nem biztos, sőt, az sincs kizárva, hogy csak jövő év végén érkezik meg a sorozat, amit egyébként a képregények világából érkező Zeb Wells (Amazon: Ügyvéd, Marvelek, Deadpool & Rozsomák) fejleszt.

marvelzombies1.jpg

Mindazonáltal a nemrég megrendezett D23-on levetítettek egy rövid részletet a közönségnek, és a Discussing Film helyi tudósítója volt olyan jó fej, hogy megosztotta az egyszerű halandókkal, mit láthattak azok a bizonyos kivételezettek a videóban. A leírás szerint Shang-Chi, Katy és Jimmy Woo egy utca közepén próbálták legyűrni az előhalottak hordáját, mikor hirtelen feltűnt Mandarin, aki a Tíz Gyűrűvel felszerelkezve sietett a hősök segítségére az iszonyatos túlerő ellen. Ekkor felbukkant egy Godzilla méretű szuperzombi, akit Mandarin a karpereceivel egészen hamar legyőzött. Ám nem lehetett felhőtlen a karakterek öröme, mert amikor arra bíztatta fiát, hogy hagyja magára a civileket és meneküljön, ha kedves az élete, Shang-Chit megharapta egy élőhalott, és mivel a fertőzés gyors iramban terjedt a harcművész szuperhős karján, Mandarin feláldozta magát és átadta a gyűrűket Shang-Chinek, hogy az megmeneküljön. Végül a 2021-es mozifilmben látható Death Dealer nevű maszkos orgyilkos vette fel a túlélőket egy helikopterrel.

Ezt követte egy Mad Max-szerű jelenet, amelyben Shang-Chit és barátait egy skrull motorosbanda üldözte, és az akció során a hős bevetette a Tíz Gyűrűt is. Ez egy lazább, vagányabb képsor volt, melyet a Journey Lights című dala kísért, és Jimmy Woo még a szám szövegét is dúdolta.

A Marvel Zombik az MCU első TV-MA korhatár-besorolású animációs sorozata lesz, azaz bőven számíthatunk majd vérre és brutalitásra – kérdés, hogy pontosan mikor.