Először 2022 márciusában merült fel, hogy a Marvel Studios égisze alatt minisorozat készülhet A galaxis őrzői-filmekből ismerős rendfenntartó szervezetről, a Nova Hadtestről, viszont azóta nem sok mindent lehetett hallani a projektről. 2023 februárjában a Disney kiadta az ukázt, hogy mérsékelni kell a Marvel-sorozatok gyártását, némi költségcsökkentéssel karöltve, így a tárgyalt széria megvalósulása is kérdésessé vált, noha Brad Winderbaum pár hónappal ezelőtt pozitívan nyilatkozott az alkotásról. Ám Kevin Feige most végleg eloszlatta a kételyeket: igen, tényleg lesz Nova-sorozat, erről a producer a ComicBook.com interjújában beszélt.

nova.jpg

Igen, ez megvalósul, lassan összeáll. Richard Rider, ja. Sorozat lesz, jaja. Nagyjából három vagy négy év múlva debütál.

A stúdióvezető által említett Richard Rider egy, a képregényekben már a ’60-as évektől létező karakter, aki az intergalaktikus rendfenntartó szervezet egyik legikonikusabb tagja, és több ízben feltűnt már animációs szériákban és videojátékokban is. Feige szavai arra engednek következtetni, hogy bár a sorozat a Nova Hadtestről szól, Rider lesz majd az a főhős, aki körül összpontosulnak az események. Mondjuk ez, mint kiderült, nem mostanában lesz, szóval jó ideig várnunk kell arra, hogy rákoppinthassuk a Lejátszás-gombra a Disney+-on.