Mostanra a nehéz helyzetben lévő Ubisoft is elismerte, hogy a Star Wars Outlaws a relatíve jó kritikai fogadtatás ellenére sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (Yves Guillemot szerint amúgy ez részben a játékosok hibája), ám mindenképp pozitívum, hogy a fejlesztők nem hagyják magára Kay Vess kissé polírozatlan utazását, és azon fognak ügyködni az elkövetkezendő néhány hónapban, hogy kikalapálják a kalandot. A cég olyannyira komolyan veszi ezt az ígéretet, hogy nemrégiben meg is érkezett az 1.2-es verziószámot viselő frissítés, amely leginkább azoknak kedvez, akik az „ajtóstul a házba” taktika helyett inkább a lopakodást preferálják – persze azért technikai fronton is történt némi mozgolódás.

Az update legfontosabb eleme, hogy sunyulás esetén módosult az ellenfelek észlelési ideje, emellett pedig néhány rosszarcú pozíciója is megváltozott, hogy kevésbé legyenek frusztrálóak ezek a szekvenciák. Szintén jó hír, hogy a javított reakcióidő és kameranézet miatt valamivel egyszerűbbé vált a speederrel történő száguldozás, a további optimalizációnak köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja végre az elveszett képkockákat. Ha mindez esetleg nem lenne elég, a főhős animációit és a nem túl acélos szájszinkront is ráncba szedték picit a szakik, így kevésbé törik meg a varázst a helyenként meglehetősen furcsán festő dialógusok. Ezzel a kis felsorolással persze csak a jéghegy csúcsát kapargattuk, ha valaki szeretné tudni a frissítés összes apróbb részletét, a Ubisoft hivatalos weboldalán találja a listát.

A szebb napokat is látott kiadó tehát jól láthatóan igyekszik visszanyerni a játékosok kegyeit (állítólag még ebben a hónapban befut a 3. tapasz), ami nem meglepő, hiszen az első 30 nap során csupán egymillió példány talált gazdára a Star Wars Outlawsból, és akkor még meg sem említettük a februárra csúsztatott Assassin's Creed Shadowst, melynek előrendelési számai állítólag félúton vannak a siralmas és a katasztrofális között. Szerintetek van még esély arra, hogy hírünk alanya átlépje a siker küszöbét, vagy ez már veszett fejsze nyele?

A borítóképek forrása: Ubisoft, IGDB