Bár az Ampere Analysis egyik szakértője még arról beszélt néhány nappal ezelőtt, hogy a nem túl rózsás felhasználói fogadtatás ellenére remekül teljesít a kasszáknál a Star Wars Outlaws, erre a becslésre maga a Ubisoft cáfolt rá nemrég. A szakadék szélén táncoló kiadó ugyanis elismerte a legújabb pénzügyi helyzetjelentésében, hogy szolidnak mondható tesztek ide vagy oda, Kay Vess kalandja egyelőre nem hozta azokat a számokat, amiket a kristálygömb mutatott a megjelenés előtt, így most azon ügyködnek a Massive Entertainment szakijai (erről amúgy egy külön X bejegyzés is született), hogy mielőbb ráncba szedjék az opuszt és kijavítsák a hibákat.

„A szilárd értékelések (76 pont Metacriticen) és a First Party, valamint Epic áruházakban elért felhasználói pontszámok (3,9/5) ellenére [...] a Star Wars Outlaws kezdeti eladásai gyengébbnek bizonyultak a vártnál” – mondta a Ubisoft. „A játékosok visszajelzéseire reagálva a cég fejlesztőcsapatai most épp egy sor frissítésen munkálkodnak a felhasználói élmény javítása érdekében, hogy nagyobb legyen a Star Wars Outlaws vonzereje az ünnepi időszakban, valamint hosszú távon is erős teljesítményt nyújtson” – tette hozzá.

A vállalat tehát jól láthatóan igyekszik megfordítani azt a bizonyos kockát, amihez nagy mértékben hozzájárulhat, hogy november 21-én Steamre is befut a program – egyébként szintén ezen a napon érkezik az első méretesebb bővítmény, avagy a Wild Cards, amelyben a legendás Lando Calrissan is feltűnik. Most, hogy a sokak által előre eltemetett Assassin's Creed Shadows megjelenése jövő februárra csúszott, nagyon is szüksége lenne a Ubisoftnak arra, hogy az elkövetkezendő hónapokban felpörögjenek a mutatók a Star Wars Outlaws kapcsán – meglátjuk, hogy mire lesz elég a most beígért frissítés-cunami, mindenesetre nem lepődnénk meg azon, ha eső után köpönyegnek bizonyulna ez a törekvés.

A borítóképek forrása: Ubisoft