Mostanra a nehéz helyzetben lévő Ubisoft is elismerte, hogy a Star Wars Outlaws a relatíve jó kritikai fogadtatás ellenére sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (Yves Guillemot szerint amúgy ez részben a játékosok hibája), ám mindenképp pozitívum, hogy a fejlesztők nem hagyják magára Kay Vess kissé polírozatlan utazását, és azon fognak ügyködni az elkövetkezendő néhány hónapban, hogy kikalapálják a kalandot. A kérdés már csak az, hogy pontosan kinek, nemrégiben ugyanis megtudhattuk, mit jelent a „kevés” számmal kifejezve, ezt a mennyiséget pedig mi sem nagyon tennénk ki a kirakatba.

Az Insider Gaming tudta meg a tűzhöz közel álló forrásoktól, hogy a megjelenést követő első 30 nap során pusztán egymillió példány talált gazdára a Star Wars Outlawsból, ami bizony elég vérszegény eredménynek mondható, hiszen a világ egyik legismertebb sci-fi franchise-ával állunk szemben, nem mellesleg marketing terén sem igazán fukarkodott a Ubisoft – legalábbis az utolsó hetekben. A portál rámutatott, hogy a meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült Assassin's Creed Mirage-ból például ötmillió darab kelt el az első három hónap során, holott az csupán egy spinoff volt a februárra halasztott Assassin's Creed Shadows előtt, innen nézve pedig még inkább siralmasnak számít a mostani adat.

Jó kérdés, hogy hol ment félre ez az egész, ám több mint valószínű, hogy a különféle játékmenet-videók után kezdett alábbhagyni az emberek érdeklődése, mivel minden egyes képkockán látszott, hogy bár hangulat terén nem lesz okunk a panaszra (ezen a fronton azért mindig jól teljesít a Ubisoft), maga a gameplay kissé fapadosnak hat – pláne akkor, ha összehasonlítjuk a 2018-ban (!) megjelent Red Dead Redemption 2-vel. Innen nézve egyáltalán nem csoda, hogy inkább a Shadowst is elhalasztották néhány hónappal, kérdéses viszont, hogy mindez elég lesz-e az üdvösséghez.

A borítóképek forrása: Ubisoft, Ubisoft Store