51 címet bojkottál innentől Norvégia egyik legnagyobb játékbeszállítója, írja a CVG a norvég Rogalands Avis című újság jelentése alapján.

A Coop Norway döntését a nemrégiben Oslóban és Utoya szigetén elkövetett kettős merénylet és tömeggyilkosság inspirálta, na meg a tény, hogy a gyilkos saját bevallása szerint is hardcore játékos. Anders Behrens Breivik zavaros neonáci képzetek vall, és bár inkább a szerepjátékok érdeklik, a Call of Duty: Modern Warfare 2-t állítása szerint a lövöldözés begyakorlására használta fel (akármilyen hülyén is hangzik ez).

"A döntés akkor született meg, amikor rájöttünk, milyen mértéket öltött a támadás." -- írja a Coop Norway a hivatalos közleményben. "A játékok szerepét nálunk szakértőbb embereknek kell megállapítani, addig is viszont okosabbnak látjuk, ha levesszük őket a polcokról. Nem lennénk meglepve, ha más forgalmazók is így járnának el."

A listán igen impresszív címek sorakoznak: Homefront, Black Ops, Modern Warfare 2, World at War, Call of Duty 4: Modern Warfare, Sniper Ghost Warrior, Counter-Strike Source... Tehát főleg FPS-ek, azok közül is a komolyabban vehető darabok.