Véget ért egy fejezet...A Balderton Capital (korábban Benchmark Capital) Európa egyik legnagyobb kockázati tőketársasága, körülbelül másfél milliárd USA dollárjuk forog 70 vállalatban szerte a világban. 2005-ben megvásárolták a Codemasters 40 százalékát, 2006-ban további 30 százalékot. Most sor került a maradék, a három alapító, Jim, David és Richard Darling, valamint más befektetők által birtokolt 30 százalék megvételére is, így az angol fejlesztő- és kiadóvállalat teljes egészében a kezükbe került. Az üzlet részletei, a vételár természetesen nem publikusak, ám a Codemasters azt is bejelentette, hogy a Goldman Sachs 50 millió angol fontot invesztált a cégbe.

A Codemasters vezérigazgatója, Rod Cousens természetesen megköszönte a Darling-családnak a 20 évnyi munkát, egyben kifejtette: a cég új szintre lép, nemzetközi szereplővé válik, felkészülve a digitális kor kihívásaira.

Mivel annyi mindent köszönhetünk a Darling-fiúknak, és jó magam is rengeteg kellemes percet őrzök emlékként a Codemasters-játékokkal kapcsolatban még a 8-bites korszakból, no és persze a modern, PC-s érából is, egyfajta tisztelgés gyanánt változatlan formában felraktam az oldalra a PC Guru 2003/3. számában megjelent, a céget bemutató írásomat. Ami pedig az új korszakot jelenti, az már elkezdődött olyan címekkel, mint a Lord of the Rings: Online, a Colin McRae DIRT, az Overlord, az Operation Flashpoint 2, vagy épp a Clive Barker’s Jericho. Bíztató kilátások, annyi szent...