Codemasters: 2008-as tervekCode 07 névvel a Codemasters nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, melyben leleplezték 2008-as húzócímeiket. A legmeglepőbb hír, hogy már két éve készül az Operation Flashpoint 2, a hiperrealisztikus harciszimulátor folytatása. Akik most kis zavart éreznek az erőben, azoknak segítek: a nemrég megjelent Armed Assaultot ugyan mindenki a legendás 2001-es cím „lelki társának” nevezte, ám a jogok a kiadónál vannak, így a címet készítő cseh srácoknak új néven kellett lekódolniuk friss anyagukat. A Codemasters által gondozott második rész története napjainkban játszódik, azaz egy belső nézetű, a szóló mellett erős többjátékos móddal felvértezett modern katonai „kiképzőprogramot” kapunk, melynek mélyén az emlegetett Colin McRae: DIRT motorja, a Neon dübörög, és a kiadó a cég jelenlegi legköltségesebb projektjének nevezte.

Codemasters: 2008-as tervekAz emlegetett, igencsak ütősnek tűnő Neon motor még egy cuccot kiszolgál majd, és ez ismét egy autós játék, a Race Driver One.  A Codemasters képviselőjének megfogalmazásában a cucc a TOCA Touring Race szériával indult, majd TOCA Race Driverként folytatódott motorsport franchise harmadik generációs címe. A játék során Európában, az USA-ban és Japánban hajszolhatjuk majd a technikát, mind utcai viadalokon, mind a hivatalos körpályás bajnokságokon. A Race Driver One producere elmondta: egy teljesen új karrierstruktúra várja majd a pilótákat, akik egy egész versenyistállót építhetnek ki, a versenystílusok zavarba ejtő választékával, a Neon motor pedig mindezt elképesztő részletgazdagsággal, fizikával és törésrendszerrel támogatja (némi eufemizmus és marketing, bár a DIRT anyagait nézegetve utóbbi azért nagyjából rendben van).

A harmadik cím egy teljesen új projekt. A Liquid Entertainment (Desperate Housewives, Lord of the Rings: War of the Ring) által hegesztett Rise of the Argonaut a Titan Questtel felélesztett, és a Lokiban továbbvitt fonalat követi, azaz ismét egy, az az ókori görög mitológián alapuló akció/RPG-t kapunk, melyben a játékos híres harcosok - Iaszón, Herkules, Atalanté - csapatát vezetheti epikus küldetésekben a mitikus istenek uralta ősi földön.

Mindhárom játék 2008-ban érkezik, PC-re és következő generációs konzolokra. Képekkel egyelőre csak az Operation: Flashpoint 2 kapcsán szolgálhatunk, itt is csak eggyel, plusz a Race Driver One fent látható logójával. Természetesen, amint friss információkhoz jutunk, megosztjuk veletek.