A Eurogamer újságírói a Sony sajtókonferencia után feltettek pár kérdést Josida Suheinek, a Sony nemzetközi stúdiófőnökének arról, hogy várható-e valamilyen fejlesztés a PS3-mal kapcsolatban, ha már a 4-ről nem kapunk semmi hírt.

"Semmilyen PS3-mal kapcsolatos hardveres hírt nem jelentünk be. De sosem lenne szabad azt mondani, hogy soha -- a hardveres divízió mérnökei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a gép egyre kisebb és olcsóbb legyen."

Mikor a külföldi kollégák közvetlenül egy PS3 Super Slimre kérdeztek rá, Josida észbe kapott és közölte, hogy nagyon elégedettek a géppel és nem szeretne erről nyilatkozni többet.

A PS3 Slim jó újratervezés lett, szép, energiatakarékos, halk és tartós. Ugyanakkor az első PS-ből is kijött megannyi verzió, egyre kevesebb és kevesebb belső alkatrésszel, melyeken a gyártó folyamatosan spórolt, hisz ahogy fejlődik a technika, úgy válik olcsóbbá az alkatrészek elkészítése. Mivel pedig a PS4 minden bizonnyal bemutatkozik 2013-ban, a Sonynak nem árt csökkenteni a kiadásain, hogy versenyben tarthassa a PS3-at is.